0
1
σχόλια
195
λέξεις
ΖΗΝ
Μία πλάκα κουβερτούρας και νερό βρύσης, αγαπιούνται
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
9 Μαΐου 2020
Τελικά δεν είναι αταίριαστη η σοκολάτα με το νερό. Μάλιστα ο συνδυασμός τους, μπορεί να φτιάξει μια ωραιότατη και ελαφριά μους, χωρίς έξτρα ζάχαρη, κρέμα γάλακτος, βούτυρο ή αυγά, μέσα σε λίγα λεπτά. Για τη συνταγή θα χρειαστούμε ένα κατσαρολάκι, μίξερ χειρός, ένα μεγάλο μπολ, ένα μικρό μεταλλικό μπολ και αρκετά παγάκια.

ΥΛΙΚΑ: 200 ml νερό, σε θερμοκρασία δωματίου, 260 γρ. κουβερτούρα, κομμένη σε κομματάκια.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζουμε το νερό και την σοκολάτα σε μικρή κατσαρόλα και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε διαρκώς με σύρμα,  μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μεταφέρουμε το μείγμα στο μεταλλικό μπολ. Γεμίζουμε το μεγάλο μπολ με παγάκια και τοποθετούμε μέσα το μικρό μπολ. Χτυπάμε με το μίξες για περίπου 4 λεπτά, μέχρι το μείγμα να στέκεται ελαφρώς. Μοιράζουμε σε μπολάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

TIP: Για το σερβίρισμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι μας αρέσει: τριμμένο μπισκότο, φράουλες, βατόμουρα, μύρτιλα, φρούτα του δάσους, μια ροζέτα σαντιγί ή και τίποτα.


Διαβάστε επίσης:
Μους σοκολάτα-αβοκάντο, light
ΣΥΝΤΑΓΕΣ: Τρία γλυκά σε δύο λεπτά
ΣΥΝΤΑΓΗ: Μους γιαούρτι, light και πανεύκολη
ΣΥΝΤΑΓΗ: Light μους σοκολάτας με καφέ
ΣΥΝΤΑΓΗ: Μους σοκολατένια και light
εμφάνιση σχολίων