0
1
σχόλια
175
λέξεις
ΖΗΝ
Ούτε ζάχαρη, ούτε αυγά, ούτε κρέμα γάλακτος. Μια μους με γιαούρτι και κουβερτούρα που τρώγεται ακόμα και στη δίαιτα
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
30 Οκτωβρίου 2018
Επειδή και η «διατροφή» θέλει καλοπέραση αλλιώς τα νεύρα σπάνε, ιδού ένα γλυκάκι που θα μας βγάλει από την λιγούρα, χωρίς να μας βγάλει από το πρόγραμμα.

ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ LIGHT
ΥΛΙΚΑ:
 250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη, 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά, 100 γρ. γάλα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε κατσαρολάκι, βάζουμε το γάλα και την σοκολάτα. Ανάβουμε το μάτι σε χαμηλή ένταση και περιμένουμε να λιώσει η σοκολάτα. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Μόλις λιώσει εντελώς η σοκολάτα (δεν πρέπει να μείνουν κομματάκια αλλιώς δεν θα πήζει το γλυκό μας), αφήνουμε το μείγμα να γίνει χλιαρό και το ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε με σύρμα μέχρι να γίνει ομοιογενές. Δεν περιμένουμε να πήξει κατά το χτύπημα (αυτό θα γίνει στο ψυγείο). Μοιράζουμε το μείγμα σε μπολάκια ή ποτήρια και τα βάζουμε στο ψυγείο επί τουλάχιστον 3 ώρες.

TIP: Σερβίρουμε είτε σκέτη, είτε με συνοδεία ότι μας αρέσει: από ψιλοκομμένα φρούτα, τριμμένο μπισκότο ή σοκολάτα, μέχρι σαντιγί.


Διαβάστε επίσης: Μους γιαούρτι Light και πανεύκολη
εμφάνιση σχολίων