0
1
σχόλια
407
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Tvxs.gr
 
PRESS | ΦΩΤΟ: PEXELS
27 Μαρτίου 2020
Το Υπουργείο Υγείας θα ξοδέψει 30 εκατομ. ευρώ για τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ για τον κοροναϊό σε ιδιωτικά θεραπευτήρια και κλινικές, ενώ πολλά εργαστήρια σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα θα μπορούσαν να αναλάβουν να πραγματοποιήσουν τους ελέγχους σε κόστος τουλάχιστον στο 1/5 σε σχέση με τα ιδιωτικά κέντρα.

Tο Tvxs.gr αποκαλύπτει πως στις 21 Μαρτίου, το γραφείο του πρωθυπουργού, παρέλαβε 3 επιστολές από 3 περιφερειακά πανεπιστήμια, τα οποία γνωστοποιούσαν πως διαθέτουν πιστοποιημένα εργαστήρια για την ανίχνευση του κοροναϊού και πως μπορούν να προσφέρουν άμεσα τις υπηρεσίες τους στη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δωρεάν.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως ως τώρα, απάντηση δεν υπάρχει και ότι οι επιστολές κυκλοφορούν στους κόλπους της κυβέρνησης και έχουν προκαλέσει ήδη αντιδράσεις και στο εσωτερικό της ενώ δημοσιεύει μία από τις τρεις επιστολές που έλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφαιρώντας τα στοιχεία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, τα οποία ωστόσο έχει στη διάθεσή του. Η επιστολή αναφέρει τα εξής:


«Αξιότιμε Κ. Πρωθυπουργέ,
Συντασσόμενοι προς την πρόσκληση του ΕΟΔΥ για συμμετοχή των ερευνητικών εργαστηρίων ιολογίας και μικροβιολογίας (πλην των νοσοκομειακών που συμμετέχουν ήδη)  στην αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19, προσφέρουμε την τεχνογνωσία, τα μηχανήματα και το ανθρώπινο δυναμικό των εργαστηρίων μας. Όμως με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η πρόσκληση αφορά μόνο ερευνητικά κέντρα. Σήμερα, τα Ελληνικά Πανεπιστήμια διαθέτουν εξοπλισμό και τεχνογνωσία εφάμιλλη ή και σε αρκετές περιπτώσεις ανώτερη των ερευνητικών κέντρων στο τομέα των λοιμωδών.

 

«Σημειώνουμε επιπλέον ότι υπάρχει δυνατότητα ανάλυσης σε μεγαλύτερο βάθος του γενετικού υλικού του ιού με σύγχρονες τεχνολογίες (NGS) που διαθέτουν τα πανεπιστήμια μέσω ερευνητικών προγραμμάτων»  

Ερευνητικά Εργαστήρια λοιμωδών νοσημάτων σε τμήματα βιολογίας, βιοχημείας, ιατρικής, κτηνιατρικής κτλ. έχουν εδώ και χρόνια επενδύσει στην ανάπτυξη μονάδων βιοασφάλειας για τη μελέτη ιών υψηλής επικινδυνότητας. Ως παράδειγμα θα φέρω την κοινή προσπάθεια του Τμήματος --------- Πανεπιστημίου -------- που διαθέτουν μονάδες βιοασφάλειας επιπέδου 2 με αρνητική πίεση, εξειδικευμένα στη χρήση μολυσματικών παραγόντων. Επιπλέον τα μέλη των εργαστηρίων που συμμετέχουν έχουν δεκαετίες εμπειρίας στο χειρισμό λοιμωδών παραγόντων.

Ζητούμε συνεπώς να μας συμπεριλάβετε στην κοινή προσπάθεια που γίνεται, αξιοποιώντας  και το δυναμικό των Ελληνικών Πανεπιστημίων για την εφαρμογή ενός πρωτοκόλλου μοριακής διάγνωσης του SARS Cov2 που είναι δεδομένο διεθνώς και χρήζει εφαρμογής και όχι ανάπτυξης. Έχει κοινοποιηθεί από το CDC  εδώ και μήνες. Σημειώνουμε επιπλέον ότι υπάρχει δυνατότητα ανάλυσης σε μεγαλύτερο βάθος του γενετικού υλικού του ιού με σύγχρονες τεχνολογίες (NGS) που διαθέτουν τα πανεπιστήμια μέσω ερευνητικών προγραμμάτων».


Διαβάστε επίσης:
Το τέλος της πανδημίας
Μπέργκαμο: «Ο επιχειρηματίας δίνει οδηγίες από τη βίλα, ο εργαζόμενος πεθαίνει στο εργοστάσιο»
Η εποχή των τεράτων
εμφάνιση σχολίων