Ο διευθυντής του σχολείου στη φυλακή ανηλίκων Αυλώνας έφτιαξε ένα κανάλι για τηλεκπαίδευση προκειμένου να μην χάσουν τα παιδιά τη σχολική χρονιά
Η Κεραμέως ως υπουργός Παιδείας είναι αποτυχημένη και κατώτερη των περιστάσεων επειδή «αδυνατεί» να κατανοήσει την πραγματικότητα –π.χ. γιατί ένα σπίτι μπορεί να έχει μόνο έναν υπολογιστή στον οποίο πρέπει να εργαστούν δυο γονείς και τα παιδιά, ή ότι ένα σπίτι μπορεί να μην έχει καθόλου ίντερνετ, ή γιατί με την υπάρχουσα τηλεκπαίδευση φτιάχνουμε μαθητές δυο ταχυτήτων που χωρίζονται σε προνομιούχους και μη, σε μαθητές ιδιωτικών ή δημοσίων κλπ.ΑΝΝΑ ΧΑΡΙΤΟΥ
13 Ιανουαρίου 2021
Ο Πέτρος Δαμιανός είναι διευθυντής του σχολείου των Φυλακών Ανηλίκων στην Αυλώνα Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα της χρήσης υπολογιστών στα κελιά (γιατι;), έφτιαξε ένα κανάλι ώστε οι μαθητές να παρακολουθούν μαθήματα μέσω της τηλεόρασης. Εδώ έχουμε μια εξαίρεση, έναν άνθρωπο που προσπάθησε να δημιουργήσει τις συνθήκες προκειμένου οι δικοί του μαθητές να μην χάσουν τη χρονιά και να μην τους αφήσει η κοινωνία γι' άλλη μια φορά πίσω.
Ένα κανάλι λοιπόν συντονίζεται με τις τηλεοράσεις στα δωμάτια (κελιά τα λένε ακόμα) των μαθητών. «Από σήμερα και μετά από μεγάλη προετοιμασία λειτουργούμε τηλεοπτικό εκπαιδευτικό δίκτυο στη φυλακή. Με πολύ δυσκολία λόγω των κλειστών καταστημάτων, αλλά και με μεγάλη βοήθεια από πολλούς φίλους του σχολείου, προμηθευτήκαμε τα υλικά και τα καταφέραμε» είπε σε συνέντευξή του στο Στο Κόκκινο.
«Με βασάνιζε καιρό ότι τα παιδιά τα δικά μας δεν μπορούσαν να κάνουν καθόλου μάθημα, ούτε με τηλεκπαίδευση όπως τα άλλα, διότι στα κελιά δεν επιτρέπονται λάπτοπ. Η σκέψη μου ήταν να δημιουργήσουμε ένα κανάλι εσωτερικό που να συντονίζεται με τις τηλεοράσεις που υπάρχουν στα κελιά και να μεταδίδουμε μαθήματα. Τώρα το καταφέραμε και σκέφτομαι ήδη το επόμενο βήμα. Σκέφτομαι ότι θα μπορούσε να επεκταθεί στα σχολεία όλων των φυλακών. Σκέφτομαι ότι θα μπορούσαμε να το λειτουργούμε και Σαββατοκύριακο ως κανάλι πολιτισμού, εγκεκριμένο φυσικά από το Υπουργείο. Να βλέπουν τα παιδιά ταινίες, εκπαιδευτικά ντοκιμαντέρ… να είναι ένα παράθυρο στη ζωή».
Διαβάστε επίσης:
4 εκατoμ. για τις τέχνες στα σχολεία, δίνει η Νέα Ζηλανδία
«Έχει φύγει το παιδί»
Δεν υπάρχει κορονοϊός για εκείνον που δεν έχει καν ζωή
εμφάνιση σχολίων