«Φώναζε ενώ τον χτυπούσαν “σταματήστε, δεν μπορώ να πάρω ανάσα”, ενώ τον άφησαν από το Α.Τ., μόνο όταν διαπίστωσαν πως θα έπρεπε να τον πάνε στο νοσοκομείο». Ο άγριος ξυλοδαρμός και βασανισμός διαδηλωτή από αστυνομικούς στο Βόλο, θυμίζει Μινεάπολη
Ακόμη ένα περιστατικό αστυνομικής αγριότητας, προστίθεται στη μακρά λίστα αυθαιρεσίας και βίας από όργανα του νόμου προς τους πολίτες. Επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών που θυμίζουν έντονα Μινεάπολη, σημειώθηκαν σε διαμαρτυρία στον Βόλο, όπου περίπου 100 συγκεντρωμένοι έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, δέχθηκαν επίθεση. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν απαιτώντας την απελευθέρωση δύο ατόμων που προσήχθησαν μετά το συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών από τσιμεντοβιομηχανία και της δημιουργίας εργοστασίου στην περιοχή.ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
17 Ιουνίου 2020
Ανάμεσα τους κι ένας 26χρονος που ξυλοκοπήθηκε άγρια και τραυματίστηκε σοβαρά από αστυνομικούς, ενώ στη συνέχεια βασανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα. Άνδρες των ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ τον βασάνισαν και τον χτύπησαν βάναυσα, σπάζοντάς του αρκετά πλευρά και προκαλώντας θλάση στο συκώτι του. Ο ίδιος φώναζε ενώ τον χτυπούσαν «σταματήστε, δεν μπορώ να πάρω ανάσα», ενώ τον άφησαν από το Α.Τ., μόνο όταν διαπίστωσαν πως θα έπρεπε να τον πάνε στο νοσοκομείο. Όμως αντί να καλέσουν ασθενοφόρο, τον πέταξαν στο δρόμο.
«Έπεσαν πάνω του 10 οπλισμένοι και εκπαιδευμένοι και τον έσπασαν στο ξύλο, κυριολεκτικά»
Ο πατέρας του, Γ.Μ. καταγγέλλει στην Εφημερίδα των Συντακτών τα παρακάτω: «Όπως προκύπτει από σχετικό βίντεο που υπάρχει, ο γιος μου πήγε να πει “τι κάνετε” προς τους αστυνομικούς των ΟΠΚΕ και ΜΑΤ που βρίσκονταν έξω από τα δικαστήρια της πόλης. Οι αστυνομικοί πετάχτηκαν από μια απόσταση 10-15 μέτρων μακριά, οπότε ακόμη και να είπε κάτι ο γιος μου δεν το άκουσαν, απλά ήταν έτοιμοι να χτυπήσουν.Έπεσαν πάνω του 10 οπλισμένοι και εκπαιδευμένοι και τον έσπασαν στο ξύλο, κυριολεκτικά. Σύμφωνα με τους γιατρούς, έχει 6 ή 7 σπασμένα πλευρά και το συκώτι του έχει πάθει μια μικρή θλάση, γεγονός που μας βάζει σε πολύ μεγάλες περιπέτειες διότι ταράχτηκε ζωτικό όργανο του οργανισμού του. Ενώ τον χτυπούσαν και τους φώναζε “σταματήστε, δεν μπορώ να πάρω ανάσα”, αυτοί συνέχιζαν. Και δεν είναι αντιγραφή από αυτό που έγινε στην Αμερική, αφού όταν σπάσει κανείς -ακόμη και ραγίσει- ένα πλευρό, δεν μπορεί να αναπνεύσει από τον φοβερό πόνο.
«Το παιδί τούς παρακαλούσε για ένα ποτήρι νερό και τον έβαλαν σε έναν καταψύκτη ο οποίος έτρεχε σταγόνα-σταγόνα και προσπαθούσε να πάρει μια σταγόνα νερό και αυτοί γελούσαν»
Αφού του έβαλαν χειροπέδες, τον χτυπούσαν εκεί που πονούσε ακόμη και μέσα στο αυτοκίνητο που τον έβαλαν για να τον πάνε στο Αστυνομικό Τμήμα. Αλλά και μέσα στο Τμήμα επίσης τον χτυπούσαν με σαδισμό και τον βασάνισαν. Το παιδί τούς παρακαλούσε για ένα ποτήρι νερό και τον έβαλαν σε έναν καταψύκτη ο οποίος έτρεχε σταγόνα-σταγόνα και προσπαθούσε, μη μπορώντας να σταθεί στα πόδια του, να βάλει τη γλώσσα του να πάρει μια σταγόνα νερό και αυτοί γελούσαν. Πού ζούμε; Τι καταστάσεις είναι αυτές; Σε ποιον αιώνα ζούμε; Σε αυτή τη χώρα που λέγεται χώρα της δημοκρατίας;Το ότι τελικά τον άφησαν σημαίνει δύο πράγματα. Καταρχήν, ότι δεν είπε κάτι εναντίον τους και τον άφησαν επειδή δεν υπήρχε κατηγορία. Και, κατά δεύτερον, επειδή τη στιγμή που τον συνέλαβαν έγιναν δικαστές και τον τιμώρησαν. Όταν κάποια στιγμή οι αστυνομικοί στο Τμήμα σταμάτησαν το σαδιστικό τους έργο και βαρέθηκαν να τον χτυπάνε, ο γιος μου τους άκουσε να λένε “τώρα τι κάνουμε, αν τον κρατήσουμε θα πρέπει να τον πάμε σε νοσοκομείο”. Και του έδωσαν μια κλοτσιά και τον πέταξαν έξω.
Όταν ένα αυτοκίνητο χτυπάει κάποιον στον δρόμο και τον εγκαταλείπει, αυτό ονομάζεται εγκατάλειψη θύματος. Αυτοί όχι μόνο τον εγκατέλειψαν, αλλά του έδωσαν και μια κλοτσιά να πάει στο χαντάκι για να μη φανεί το τι έκαναν. Όμως, είναι εκπαιδευμένοι να αντιμετωπίζουν καταστάσεις. Δεν είναι δυνατόν ένας νεαρός να μην μπορεί να αντιμετωπιστεί από 10 πάνοπλους αστυνομικούς. Δεν είναι ο ρόλος της αστυνομίας αυτός σε μια ευνομούμενη πολιτεία. Αίσχος!
Η παραμικρή κίνηση του παιδιού στο αμέσως επόμενο διάστημα, το οποίο ακόμη δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε, μπορεί να είναι και ένας και δύο μήνες, μπορεί να του δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στα ζωτικά του όργανα και σε ό,τι αφορά το συκώτι του δεν γνωρίζουμε τι συνέπειες θα έχει αυτό, δηλαδή αν θα κάνει επέμβαση, αν θα έχει επιπτώσεις στην υγεία του και στην ίδια του τη ζωή. Αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι η υγεία του παιδιού. Βεβαίως, σκεφτόμαστε να κινηθούμε και νομικά, έχουμε έρθει σε επαφή με δικηγόρους, είμαστε σε επαφή και με τις κινήσεις του Βόλου, ενώ υπάρχουν και δικηγόροι που ήταν παρόντες στο περιστατικό.
Πριν από λίγες μέρες ο γιος μου είχε υπογράψει μια σύμβαση για να δουλέψει, να μπορέσει να ζήσει, να έχει τη ζωή στα χέρια του και ήταν χαρούμενος γι’ αυτό. Ποιος θα τον αποκαταστήσει τώρα σε αυτό;».
Διαβάστε επίσης:
Είχαμε κι εμείς τον δικό μας George Floyd
«Μπορώ να λέω ό,τι θέλω…» «Όχι δεν μπορείς. Ψαξ’τον!»
Η αλαζονεία του ισχυρού
εμφάνιση σχολίων