Χωρίς αυγά και βούτυρο, ή μίξερ
Πανεύκολο, με λίγα υλικά, ιδανικό για όσους προσέχουν τη χοληστερίνη τους. Σε λίγα λεπτά από τα μικροκύματα στο πιάτο.ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
3 Σεπτεμβρίου 2020
ΥΛΙΚΑ: 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (1 ½ φλιτζ.), 85 γρ. σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη (2/3 φλιτζ.), 150 γρ. ζάχαρη (¾ φλιτζ.), 3 κουταλιές της σούπας baking powder, 130 γρ ηλιέλαιο (½ φλιτζάνι + 1 κουτ. σούπ.), 550 γρ. ζεστό νερό (ή γάλα) (1 ¾ + 2 κουτ. σούπ.)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το κακάο και το baking powder. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λάδι και το νερό ή το γάλα. Ανακατεύουμε καλά με αυγογδάρτη, ώστε να διαλυθεί καλά το κακάο και να μην κάνει σβόλους. Το μείγμα μας θα είναι νερουλό. Παίρνουμε ένα σκεύος κατάλληλο για χρήση στα μικροκύματα. Το λαδώνουμε και το αλευρώνουμε καλά. Στον πάτο του βάζουμε αντικολλητικό χαρτί.
Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα με το φούρνο μικροκυμάτων και το μέγεθος / υλικό του μπολ / δοχείου μας. Για ένα δοχείο 22-25 εκατοστών, ελέγχουμε το κέικ μετά από 5 λεπτά, βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του. Αν βγαίνει καθαρή, τότε έχει ψηθεί. Εάν το κέικ δεν είναι έτοιμο, το αφήνουμε για λίγο περισσότερο, φροντίζοντας να το παρακολουθούμε. Εάν χρησιμοποιούμε μικρότερο δοχείο (15-20 εκατοστά) διαιρούμε τη συνταγή στη μέση και ελέγχουμε το κέικ μετά από 3 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Χρησιμοποιούμε μια σπάτουλα σιλικόνης για να ξεκολλήσουμε πρώτα τα πλάγια. Έπειτα, τοποθετούμε ένα ξύλο κοπής πάνω στο μπολ και αναποδογυρίζουμε το σκεύος. Ξεκολλάμε το αντικολλητικό χαρτί από τον πάτο και το ξαναγυρνάμε από την καλή, μέσα σε πιατέλα.
TIP: Αυτό το κέικ, ταιριάζει τέλεια με σιρόπι σοκολάτας, frosting της αρεσκείας μας ή μια μπάλα παγωτό. Επίσης, δεν καταψύχεται.
Διαβάστε επίσης:
ΣΥΝΤΑΓΗ: Παγωμένο κέικ
ΣΥΝΤΑΓΗ: Κέικ με γλάσο σε 5’
ΣΥΝΤΑΓΕΣ: Κέικ για «δίαιτα»
ΣΥΝΤΑΓΗ: Κέικ Red Velvet με κρέμα τυριού
ΣΥΝΤΑΓΗ: Καροτοκέικ με γλάσο τυριού
εμφάνιση σχολίων