Δροσερό γλυκό, χωρίς ψήσιμο, με γιαούρτι, μπισκότα, σοκολάτα και ρούμι
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
11 Ιουλίου 2016
ΥΛΙΚΑ: 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 200 γρ. θρυμματισμένα μπισκότα τύπου digestive, 500 γρ. μαύρη σοκολάτα, 250ml κρέμα γάλακτος με όλα της τα λιπαρά, 5 κουτ. σουπ. σιρόπι γλυκόζης, 75ml δυνατό μαύρο εσπρέσο, 75ml ρούμι της αρεσκείας μας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Σε κατσαρολάκι, ανακατεύουμε τον καφέ και το ρούμι και το ζεσταίνουμε, χωρίς όμως να βράσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε πρώτα το σιρόπι γλυκόζης, ύστερα τη λιωμένη σοκολάτα και τα μπισκότα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι μέσα στο μείγμα της σοκολάτας. Ανακατεύομε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Το ρίχνουμε σε φόρμα σιλικόνης ή αλουμινένιο ταψάκι ή ταρτιέρα (ότι έχουμε) και το αφήνουμε στο ψυγείο να δέσει. Καταναλώνεται καλύτερα την επόμενη μέρα.
TIPS: Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε μαζί με τα μπισκότα και λίγους ξηρούς καρπούς. Επίσης αν δεν έχουμε ρούμι, λίγο ουίσκι θα κάνει τη δουλειά.
εμφάνιση σχολίων