Σοκολατένιο κέικ μαύρης μπύρας ντυμένο με βουτυρόκρεμα και άρωμα ουίσκι
Κανένας πρόλογος. Μόνο πως μου έστειλε μια φίλη τη συνταγή κι έτρεχα Κυριακή βράδυ να βρω υλικά. Άξιζε η τρεχάλα.ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
28 Ιουνίου 2019
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΜΠΥΡΑΣ: 100 ml φρέσκο γάλα ή γάλα σόγιας, 1 κουτ. σουπ. λευκό ξύδι, 300 γρ. καστανή ζάχαρη, 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 80 γλ. άγλυκο κακάο, 1 κουτ. σουπ. μαγειρική σόδα, ½ κουτ. γλ. αλάτι, 1 βανίλια σε σκόνη, 100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, 300 γρ. μαύρη μπύρα.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΟΥΙΣΚΙ: 550 γρ. ζάχαρη άχνη, 6 κουτ. σουπ. βούτυρο, 2 κουτ. σουπ. γάλα, 1 βανίλια, 1 κουτ. σουπ. ουίσκι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Χτυπάμε το γάλα με το ξύδι μέσα σε μπολ. Αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το αλάτι, τη βανίλια και ανακατεύουμε. Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στο μείγμα με το αλεύρι. Έπειτα προσθέτουμε και το μείγμα της ζάχαρης, τη μπύρα και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα σιλικόνης. Τοποθετούμε το μείγμα σε δύο ίδιες στρογγυλές φόρμες, ντυμένες με λαδόκολλα ή σιλικόνης. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς επί 40-45 λεπτά. Όταν κρυώσουν λίγο τα κέικ, τότε τα ξεφορμάρουμε και τα τοποθετούμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς. Χτυπάμε σε μούλτι όλα τα υλικά της κρέμας μέχρι να γίνει λεία. Αν μας φαίνεται αραιή, προσθέτουμε λίγη ακόμα άχνη. Την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν εντελώς τα κέικ. Ύστερα ντύνουμε με την κρέμα το πάνω μέρος του ενός κέικ, τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο κέικ, και καλύπτουμε εντελώς με την κρέμα.
Διαβάστε επίσης:
ΣΥΝΤΑΓΗ: Κέικ Red Velvet με κρέμα τυριού
ΣΥΝΤΑΓΗ: Παγωμένο κέικ
ΣΥΝΤΑΓΗ: Καροτοκέικ με γλάσο τυριού
ΣΥΝΤΑΓΗ: Κέικ με γλάσο σε 5’
ΣΥΝΤΑΓΕΣ: Κέικ για «δίαιτα»
εμφάνιση σχολίων