Περισσότερα από 130 ονόματα ελληνικού ενδιαφέροντος εμφανίζονται να συνδέονται με εταιρείες offshore, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύει το Έθνος. Μερικά από αυτά τα ονόματα συνδέονται με πολιτικούς και με εφοπλιστές, καθώς και με στέλεχος τράπεζας. Οι υπεράκτιες εταιρείες φαίνεται πως έλαβαν δάνεια από τις ελληνικές τράπεζες και στη συνέχεια μετείχαν σε offshore fund.
Τα Paradise Papers είναι 13,5 εκατομμύρια έγγραφα που αποκαλύπτουν τον κρυμμένο πλούτο της παγκόσμιας ελίτ. Μέρος των εγγράφων προέρχεται από δικηγορική εταιρεία στις Βερμούδες που ειδικεύεται στις offshore επενδύσεις, αναλύθηκαν από τη Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων (International Consortium of Investigative Journalists) και περιέχουν νέες αποκαλύψεις για τα δισεκατομμύρια που είναι κρυμμένα σε φορολογικούς παραδείσους και για μερικά από τα πρόσωπα και τις πολυεθνικές που βρίσκονται πίσω από αυτά. Ενδεικτικά, ανάμεσα στα 6,5 εκατομμύρια έγγραφα ο όρος «Ελλάδα» εμφανίζεται 6.000 φορές. Στις offshore της Μάλτας ο όρος «Ελλάδα» εμφανίζεται σε 5.553 έγγραφα, στις Μπαχάμες σε 539 έγγραφα, στα Μπαρμπέιντος σε 222 έγγραφα στις Βερμούδες σε 33 και στην Αρούμπα σε 10 έγγραφα.
Σε αντίθεση με τα Panama Papers, τα Paradise Papers αφορούν λιγότερο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και περισσότερο χρηματικά ποσά που διαφεύγουν μέσα από τα κενά του διεθνούς φορολογικού συστήματος. Στη διαρροή εντοπίζονται 252 καταχωρίσεις διευθύνσεων επικοινωνίας στην Ελλάδα. Οι περισσότερες εντοπίζονται στην Αθήνα και τον Πειραιά ενώ υπάρχουν και διευθύνσεις από την Εκάλη, τον Διόνυσο, το Παλαιό και το Νέο Φάληρο, το Μαρούσι, την Πολιτεία, το Ελληνικό, την Κηφισιά, το Χαλάνδρι, τη Γλυφάδα, τη Βουλιαγμένη, τη Βούλα, τον Άλιμο, το Ψυχικό. Η ακριβής λίστα των ονομάτων δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμα αλλά αναμένεται.