0
1
σχόλια
307
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
«Οι αρχές πρέπει να ακούσουν τους πολίτες και να αναπτύξουν αποτελεσματικές πολιτικές βασισμένες στην κατανόηση των αναγκών και των συμπεριφορών των ανθρώπων»
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
7 Οκτωβρίου 2020
«Οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να προχωρήσουν πέρα από τη βιοϊατρική επιστήμη για να ξεπεράσουν την πανδημική κόπωση, καθώς οι νέες μολύνσεις αυξάνονται γρήγορα σε ολόκληρη την ήπειρο», αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Η ιατρική επιστήμη δεν είναι αρκετή για να καταφέρουμε να βγούμε από αυτή την κρίση. Οι αρχές χρειάζονται κουράγιο και ενσυναίσθηση, ώστε να ακούσουν σωστά το κοινό και να αναπτύξουν πολιτικές βασισμένες στην καλύτερη κατανόηση των αναγκών και των συμπεριφορών των ανθρώπων», αναφέρει στον Guardian ο Hans Kluge, διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη. «Οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση μιας συνεχώς εξελισσόμενης πρόκλησης πρέπει να αναζωογονηθούν». Ο Kluge αναφέρει επίσης πως η κόπωση ήταν φυσικό να συμβεί. «Οι πολίτες έκαναν τεράστιες θυσίες για τον περιορισμό του Covid-19, με εξαιρετικό κόστος που έχει εξαντλήσει όλους μας».
 

Η κλίμακα της κούρασης από την πανδημία, σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει πάνω από 60%  

Ο Covid-19 βαραίνει ψυχολογικά την Ευρώπη αυξάνοντας εκτός από τα κρούσματα και τα επίπεδα απάθειας σε μερικούς πληθυσμούς. Πολλοί νιώθουν λιγότερο παρακινημένοι να υιοθετούν μέτρα προστασίας, ενώ η κλίμακα της κούρασης από την πανδημία, σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει πάνω από 60%.

Η εξάπλωσή του ιού μετρά περισσότερα από 35 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα περιστατικά σε 188 χώρες και πάνω από 1 εκατομμύριο θανάτους. Μετά τα αυστηρά lockdown, πολλές χώρες αγωνίζονται να αναχαιτίσουν την επανεμφάνιση του Covid από το καλοκαίρι. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, η Ε.Ε. και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν καταγράψει 3,6 εκατομμύρια περιπτώσεις από την έναρξη της πανδημίας πριν από οκτώ μήνες, με την Ισπανία (789.932), τη Γαλλία (619.170) και το Ηνωμένο Βασίλειο (502.978) να είναι οι χώρες με τα χειρότερα στατιστικά.


Διαβάστε επίσης:
Βερολίνο: Η πανδημία πλήττει τη «Μέκκα» της μουσικής
Γενεύη: 3.800 ευρώ κατώτατος μισθός λόγω πανδημίας
Κορονοϊός: Πώς δεν θα αγγίζουμε το πρόσωπό μας
εμφάνιση σχολίων