Μια δροσερή σαλάτα από τον Λευτέρη Λαζάρου
ΥΛΙΚΑ: Για το Κριθαράκι: 300 γρ. κριθαράκι μέτριο, 35 γρ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,40 γρ. πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρό καρέ, 80 γρ. κίτρινη πιπεριά κομμένη σε μικρό καρέ, 80 γρ. πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρό καρέ, 50 γρ. ελαιόλαδο, 100 γρ. ντοματίνια κομμένα σε φέτες, 10 γρ. λουίζα ψιλοκομμένη, 40 γρ. χυμό πορτοκάλι, 3 γρ. ξύσμα πορτοκάλι, 3 γρ. ξύσμα λάιμ, 5 γρ. αλάτι, 1 γρ. πιπέριDOCTV.GR
14 Ιουλίου 2022
Για τις Γαρίδες: 16 τεμάχια γαρίδες καθαρισμένες από το κέλυφος και την αμμοσακούλα τους, 2 φέτες λεμόνι, 5 γρ. αλάτι, νερό για το άχνισμα
Για το Σερβίρισμα ανά Μερίδα: 4 γαρίδες μαγειρεμένες, 5γρ. Εξαιρετικό Παρθένο ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κλωναράκια θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Για το Κριθαράκι: Σε αλατισμένο νερό, βράζουμε το κριθαράκι για 10 λεπτά. Σουρώνουμε και το κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό. Σε μια μπασίνα βάζουμε το κριθαράκι μαζί με το φρέσκο κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα ντοματίνια, το ελαιόλαδο, τη λουίζα, το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα πορτοκάλι, το ξύσμα λάιμ, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε.
Για τις Γαρίδες: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό, το αλάτι, τις φέτες λεμόνι και το αφήνουμε να κοχλάσει. Βάζουμε τις γαρίδες μέσα στην κατσαρόλα και τις αχνίζουμε για 2 λεπτά.
Στήσιμο Πιάτου: Σε ένα βαθύ πιάτο σερβίρουμε το κριθαράκι και από επάνω τοποθετούμε τις γαρίδες. Στολίζουμε με λίγα κλωναράκια θυμάρι. Ραντίζουμε με 5γρ. ελαιόλαδο. Εναλλακτικά: Σε ένα πιάτο βάζουμε ένα ορθογώνιο τσέρκι και το γεμίζουμε με κριθαράκι. Από πάνω βάζουμε τις γαρίδες. Αφαιρούμε το τσέρκι. Ραντίζουμε με 5 γρ. ελαιόλαδο και ρίχνουμε από πάνω λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Η συνταγή είναι δημιουργία του Λευτέρη Λαζάρου
Διαβάστε επίσης:
Τραβηχτές πίτες Μάνης με 3 υλικά
Σπιτικά, χειροποίητα σουβλάκια
Τι εστί βερίκοκο
εμφάνιση σχολίων