Το φρούτο-σύμβολο του θέρους και της ανεμελιάς, μπορεί να γίνει και πίτα
ΥΛΙΚΑ: 1 κιλό καρπούζι καθαρισμένο, 1 φλιτζ. ζάχαρη, 2 1/2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ½ φλιτζ. μέλι, 50 γραμ. σουσάμι, 2 κουτ. γλ. κανέλα, λίγο ελαιόλαδο.DOCTV.GR | UNSPLASH
10 Ιουνίου 2022
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Κόβουμε το καρπούζι σε κομμάτια και το πολτοποιούμε με το χέρι. Το βάζουμε σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μέλι και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Λαδώνουμε μια λαμαρίνα ή μεγάλο ταψί και πασπαλίζουμε με τη μισή κανέλα και το μισό σουσάμι. Ρίχνουμε το μείγμα του καρπουζιού, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σουσάμι, κανέλα και ελάχιστο ελαιόλαδο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας.
Διαβάστε επίσης:
ΣΥΝΤΑΓΕΣ: Mωσαϊκό σε 3 εκδοχές
ΣΥΝΤΑΓΗ: Πίτα με μελιτζάνα
ΣΥΝΤΑΓΗ: Κοτοπιτάκια με γιαούρτι
εμφάνιση σχολίων