Να μια εύκολη και πρωτότυπη συνταγή για το τέλειο κέρασμα! Λαχταριστά κοτοπιτάκια με γιαούρτι από τραγανό Φύλλο για πίτες! Έχουμε για σας τη συνταγή για το πιο λαχταριστό σνακ! Κοτοπιτάκια με γιαούρτι και τραγανό Φύλλο για πίτες. Ετοιμάστε τα για το τέλειο κάλεσμα!
ΥΛΙΚΑ:DOCTV.GR
22 Μαρτίου 2022
10 φύλλα κρούστας για πίτες Xρυσή Ζύμη
3 ολόκληρα αυγά και 2 κρόκοι επιπλέον
3 μπούτια κοτόπουλου ολόκληρα με πέτσα και κόκαλα
3 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
1 κύβος λαχανικών
2 φλιτζάνια του τσαγιού στραγγιστό γιαούρτι
1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη φέτα
2/3 του φλιτζανιού του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο
ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
λίγο γάλα
αλάτι – πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για το φύλλο
Αφήνετε το φύλλο κρούστας να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Για τη γέμιση
Βράζετε το κοτόπουλο σε αλατισμένο νερό. Το αποσύρετε με την τρυπητή κουτάλα. Καθαρίζετε το κοτόπουλο από τις πέτσες και τα κόκαλα και το ψιλοκόβετε. Λιώνετε το βούτυρο σ’ ένα βαθύ τηγάνι και ροδίζετε τα κρεμμύδια.
Προσθέτετε τον κύβο και σιγοβράζετε 10’.Ανακατεύετε το γιαούρτι με το σιμιγδάλι και το τρίμμα της φέτας. Χτυπάτε τα 3 ολόκληρα αυγά και τον 1 κρόκο με το μπέικιν πάουντερ και το αλατοπίπερο και τα προσθέτετε στο μείγμα του γιαουρτιού. Κατεβάζετε τα κρεμμύδια από τη φωτιά και τους προσθέτετε το κοτόπουλο, το μαϊντανό και το μείγμα του γιαουρτιού.
Για τη σύνθεση
Κόβετε κάθε φύλλο σε 3 φαρδιές λωρίδες. Τις αλείφετε με λάδι και τις τοποθετείτε ανά δύο τη μια πάνω στην άλλη. Απλώνετε στη μια άκρη 1-2 κουταλιές από το μείγμα της γέμισης και τυλίγετε σε ρολάκι. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία φτιάχνοντας 15 ρολάκια.
Αλείφετε την επιφάνειά τους με το δεύτερο κρόκο χτυπημένο με λίγο γάλα. Βάζετε τα πιτάκια σε λαδωμένο ταψί και ψήνετε 30’-35’ στους 200° C, μέχρι να ροδίσουν καλά.
Διαβάστε επίσης:
ΣΥΝΤΑΓΗ: Πίτα με μελιτζάνα
ΣΥΝΤΑΓΗ: Εύκολη σπανακόπιτα, ανοιχτή
Κιμαδόπιτα με κοτόπουλο και μπαχαρικά
εμφάνιση σχολίων