Περσικά μπισκότα με ξηρούς καρπούς, χωρίς λάδι ή βούτυρο
Είναι τα λεγόμενα Περσικά μπισκότα με ξηρούς καρπούς. Τραγανά απ’ έξω και μαλακά από μέσα, χωρίς γλουτένη και περιττά λιπαρά, έτοιμα σε 15 λεπτά.ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ | UNSPLASH
6 Δεκεμβρίου 2021
ΥΛΙΚΑ: 250 γραμμάρια αμύγδαλα, 50 γραμμάρια ζάχαρη, 2 μέτρια αυγά, 1 κουτ. γλ. κανέλα, λίγο αλάτι (στη μύτη του κουταλιού), 1 κουτ. σούπ. κακάο χωρίς ζάχαρη, 8 γρ. μπέικιν πάουντερ, 100 γρ. ζάχαρη άχνη, 10 καρύδια κοπανισμένα σε χοντρά κομμάτια, 2 κουτ. σουπ. σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα και τα κάνουμε σκόνη. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κανέλα και χτυπάμε ξανά ώστε να ανακατευτούν. Βάζουμε το μείγμα σε μπολ και προσθέτουμε το κακάο, το αλάτι, το μπέικιν, τα καρύδια και, αν θέλουμε, σταγόνες σοκολάτας. Ανακατεύουμε με μαρίζ. Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε ξανά, με τη μαρίζ και μετά με το χέρι. Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες και τις κυλάμε στη ζάχαρη άχνη. Τις απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς επί 15 λεπτά.
Διαβάστε επίσης:
Συνταγή για Gingerbread cookies
ΣΥΝΤΑΓΕΣ: Τεμπέλικες μπουγάτσες
ΣΥΝΤΑΓΗ: Τάρτα μήλου σε 10'
εμφάνιση σχολίων