Άρχισε λοιπόν να ρωτάει όσους την παρενοχλούσαν στο δρόμο αν θέλουν να βγάλουν μια selfie μαζί της, χωρίς να τους αποκαλύπτει τον πραγματικό λόγο. Στη συνέχεια δημιούργησε μια σελίδα στο Instagram με το όνομα
Dear Catcallers (σε ελεύθερη μετάφραση «Αγαπητά καμάκια») και ανέβαζε τη φωτογραφία στον λογαριασμό μαζί με τα όσα της είπαν και τον τρόπο με τον οποίο προσπαθούσε ο κάθε ένας να την προσεγγίσει. Το hashtag #dearcatcallers έγινε viral και σήμερα ο λογαριασμός έχει πάνω από 349.000 followers.
Η Noah έδειξε με τον δικό της τρόπο το πόσο άβολα μπορεί να νιώθει μια γυναίκα όταν δέχεται τέτοιες παρενοχλήσεις στο δρόμο. Από την άλλη, πολλοί –κυρίως άνδρες– ακόμα δεν φαίνεται να το καταλαβαίνουν, με πρώτους-πρώτους αυτούς που πόζαραν χαμογελαστοί δίπλα της έπειτα από τα σχόλια που της έκαναν, αλλά και άλλους που αντιδρούν στις αναρτήσεις της με αρνητικά σχόλια.
«Το να παρενοχλεί ένας άνδρας μία γυναίκα στον δρόμο δεν είναι κομπλιμέντο. Ο λογαριασμός αυτός έχει στόχο να αφυπνίσει τον κόσμο για την αντικειμενοποίηση των γυναικών στην καθημερινή τους ζωή» λέει η Noah. Αν και το πείραμά της τελείωσε, τώρα θέλει να παραδώσει τον λογαριασμό σε άλλες γυναίκες ανά την υφήλιο, ώστε να δείξει την έκταση αυτού του παγκοσμίου φαινομένου. Παράλληλα το hashtag #dearcatcallers εξακολουθεί να υπάρχει ώστε να μοιραστούμε τις δικές μας εμπειρίες.
Διαβάστε επίσης:
#MeToo
«Όλοι ήξεραν τι ήταν ο Weistein»
Μη μας κάνετε «ψιτ»
Η Γαλλία κόβει πρόστιμα στα «καμάκια»