ΑΜΑ ΚΟΙΤΑΣ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ, δεν υπάρχει κοινωνία των ανθρώπων.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΗΣ. Οικονομικά έχει την τεράστια εξάρτηση γύρω από τις πηγές ενέργειας. Είναι επίσης και στρατιωτικά εξαρτημένη. Άλλοι αποφασίζουν να πάει ελληνικός στρατός έξω από τα σύνορα. Ακόμη, έχουμε εδώ ξένες στρατιωτικές βάσεις που δεν μας χρησιμεύουν σε τίποτε.
Και μην ξεχνάμε ότι ο ξένος παράγοντας, οι δυνατοί, επιμένουν και σε υποχρεώνουν να γίνεσαι σύμμαχος με τους συμμάχους τους δικούς τους, και να γίνεσαι εχθρός με άλλους λαούς.
ΟΣΟΙ ΒΓΗΚΑΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, είχαμε χρέος να ζήσουμε και για λογαριασμό των νεκρών μας. Να αγαπήσουμε για κείνους, να χορέψουμε για κείνους, να κολυμπήσουμε στη θάλασσα για κείνους.
Μάθαμε, έτσι, να εκτιμάμε και να αγαπάμε τη ζωή. Και το μίσος σε εμποδίζει να αγαπήσεις τη ζωή.
ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΕΠΟΧΕΣ, πάντα ο φασισμός προσπαθεί να πάρει το πάνω χέρι, χρησιμοποιώντας τα ίδια συνθήματα που χρησιμοποιούσε σε όλες τις εποχές.
ΚΑΘΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ είναι ποτισμένη με αίμα. Πληρώσαμε πολύ ακριβά τις θεωρίες των ανωτέρων φυλών και των εθνικών κρατών. Χρειαζόμαστε μια Ευρώπη της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της ισότητας και της αλληλοκατανόησης.
ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ακούω συνεχώς το ίδιο πράγμα.
Ο κόσμος λέει «δεν θέλω άλλοι να αποφασίζουν για μένα».
ΣΧΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2015 και την πρώτη φορά που η αριστερά γίνεται κυβέρνηση και τι ονειρεύεται είπε: «...Να φέρει τον λαό στην εξουσία. Να δώσει δουλειά στους άνεργους. Να διεκδικήσει τα εθνικά δίκαια. Να μοιράσει δίκαια τον πλούτο. Να προστατέψει τους ανθρώπους και το περιβάλλον. Να... να... Πώς μου ζητάτε να χωρέσω σε λίγες αράδες έναν κόσμο που ονειρεύομαι εβδομήντα χρόνια τώρα;».
Ο Μανώλης Γλέζος ή και Μανόλης Γλέζος (9 Σεπτεμβρίου 1922) είναι Έλληνας ήρωας της Εθνικής Αντίστασης, δημοσιογράφος, συγγραφέας και πολιτικός. Μαζί με τον Απόστολο (Λάκη) Σάντα υπήρξε πρωταγωνιστής μιας εκ των πρώτων αντιστασιακών πράξεων στην κατεχόμενη Ελλάδα την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, κατεβάζοντας τη νύχτα της 30ής προς 31ης Μαΐου 1941 τη σημαία της Ναζιστικής Γερμανίας από τον ιστό του βράχου της Ακρόπολης. Μετά τον πόλεμο εργάστηκε ως δημοσιογράφος, αναλαμβάνοντας αρχισυντάκτης της εφημερίδας Ριζοσπάστης, ενώ αργότερα υπήρξε διευθυντής και της εφημερίδας Αυγή. Ωστόσο, γρήγορα συνελήφθη για τις πολιτικές του πεποιθήσεις, φτάνοντας μάλιστα να καταδικαστεί σε θάνατο τρεις φορές. Οι συνεχείς δικαστικές του περιπέτειες μέχρι την οριστική του απαλλαγή με τη γενική αμνηστία του 1971 προκάλεσαν συχνά την αντίδραση της ελληνικής και της διεθνούς κοινής γνώμης.Ο Γλέζος ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική, υπηρετώντας πάντα τις θέσεις της Αριστεράς. Από το 2014 είναι ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ερχόμενος πρώτος σε ψήφους στη χώρα στις Ευρωεκλογές του Μαΐου. Βραβεύτηκε το 1962 από την ΕΣΣΔ με το Διεθνές Βραβείο Ειρήνης Λένιν. Ο Σαρλ ντε Γκωλ, την περίοδο των πρώτων δικαστικών του περιπετειών, τον χαρακτήρισε ως τον «πρώτο παρτιζάνο της Ευρώπης».