Ελαφρύ γλυκό ψυγείου, με ελάχιστα λιπαρά, χωρίς καθόλου ζάχαρη
Δροσερό γλυκό, χωρίς τύψεις, με λίγα και απλά υλικά. Σε 10 λεπτά στο ψυγείο μας.ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ | PEXELS
20 Απριλίου 2021
ΥΛΙΚΑ: 600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά, 10 γρ. φύλλα ζελατίνας, 1 σφηνάκι καυτό νερό, 30 γρ. μέλι, 1 ασπράδι αυγού, μία κομπόστα φρούτων της αρεσκείας μας, χωρίς ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ανακατεύουμε σε μπολ το γιαούρτι και το μέλι. Σε ένα μπολ με κρύο νερό, βάζουμε τις ζελατίνες να μαλακώσουν. Μόλις γίνουν σαν μεμβράνη, τις στύβουμε ελαφρώς, πετάμε το νερό και τις ρίχνουμε ξανά στο μπολ. Προσθέτουμε το 1 σφηνάκι καυτό νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν. Ρίχνουμε στις διαλυμένες ζελατίνες λίγο από το μείγμα γιαουρτιού-μελιού και ανακατεύουμε. Μετά, αναμειγνύουμε με το υπόλοιπο μείγμα γιαουρτιού. Χτυπάμε στο μίξερ το ασπράδι, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να γίνει μαρέγκα. Την ενσωματώνουμε στο μείγμα γιαουρτιού ανακατεύοντας απαλά. Μοιράζουμε την κρέμα σε ποτήρια ή μπολάκια, φροντίζοντας να γεμίσουν ως τη μέση. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Πριν να σερβίρουμε, προσθέτουμε κομμάτια φρούτων από την κομπόστα.
Διαβάστε επίσης:
ΣΥΝΤΑΓΕΣ: Μαρμελάδες χωρίς ζάχαρη
ΣΥΝΤΑΓΗ: Λεμονόπιτα γρήγορη και light
ΣΥΝΤΑΓΗ: Παγωτό μπανάνα-σοκολάτα, χωρίς ζάχαρη
εμφάνιση σχολίων