Υγιεινές και χορταστικές εναλλακτικές για το αγαπημένο γρήγορο σνακ
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
16 Μαΐου 2016
ΚΛΑΜΠ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ
ΥΛΙΚΑ: 3 φέτες του τοστ μαύρο, πολύσπορο ψωμί, 3 κουτ. σουπ. έτοιμο χούμους, 1 μικρό αβοκάντο (περίπου 100 γρ.) τεμαχισμένο σε λεπτές φέτες, μια χούφτα φύλλα ρόκας, 8 τοματάκια cherry κομμένα σε φέτες, λίγο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Φρυγανίζουμε το ψωμί και αλείφουμε τη μία μεριά μιας φέτας με το χούμους. Βάζουμε πάνω το μισό αβοκάντο. Τοποθετούμε πάνω τη δεύτερη φέτα πάνω στην οποία βάζουμε το μισό αβοκάντο, τη ρόκα και τα τοματίνια. Προσθέτουμε πιπέρι. Σκεπάζουμε με την τρίτη φέτα ψωμιού.
ΚΛΑΜΠ ΜΕ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ: 3 φέτες του τοστ μαύρο, πολύσπορο ψωμί, 1 κουτ. γλ. μαγιονέζα με λίγα λιπαρά ανακατεμένη με 1 κουτ. γλ. μουστάρδα, 1-2 φύλλα iceberg μαλακωμένο μέσα σε παγωμένο νερό και ύστερα καλά σκουπισμένο, ½ ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες, 2-3 φέτες μοτσαρέλλα, 1/4 φλιτζ. λεπτές λωρίδες από ψητά λαχανικά της αρεσκείας μας (όπως κολοκυθάκια, καρότα, πολύχρωμες πιπεριές), λίγο πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Αλείφουμε τη μία φέτα με τη μισή μαγιονέζα. Από πάνω βάζουμε τη ντομάτα, και λίγο iceberg. Προσθέτουμε τη δεύτερη φέτα, αλείφουμε με την υπόλοιπη μαγιονέζα/μουστάρδα και προσθέτουμε το τυρί και τα ψητά λαχανικά. Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο πιπέρι. Σκεπάζουμε με την τρίτη φέτα ψωμιού.
ΚΛΑΜΠ LIGHT ΜΕ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ
ΥΛΙΚΑ: 3 φέτες του τοστ μαύρο, πολύσπορο ψωμί, 1 κουτ. γλ. μαγιονέζα με λίγα λιπαρά, 1 φύλλο iceberg μαλακωμένο μέσα σε παγωμένο νερό και ύστερα καλά σκουπισμένο, 3 λεπτοκομμένες φέτες ντομάτας, 2 φέτες κίτρινο τυρί με μειωμένα λιπαρά, 1 φέτα βραστή ή καπνιστή γαλοπούλα, 1 ασπράδι αυγού μαγειρεμένο στο αντικολλητικό τηγάνι, 1/4 φλιτζ. λεπτές λωρίδες από ψητά λαχανικά της αρεσκείας μας (όπως κολοκυθάκια, πολύχρωμες πιπεριές), λίγο πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Αλείφουμε τη μία φέτα με τη μισή μαγιονέζα. Από πάνω βάζουμε τη ντομάτα, το iceberg, τη μία φέτα τυριού και τη φέτα γαλοπούλας. Προσθέτουμε τη δεύτερη φέτα, αλείφουμε με την υπόλοιπη μαγιονέζα και προσθέτουμε τη δεύτερη φέτα τυριού, το αυγό και τα ψητά λαχανικά. Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο πιπέρι. Σκεπάζουμε με την τρίτη φέτα ψωμιού.
εμφάνιση σχολίων