Τι προσέχουν οι Έλληνες στη διατροφή τους, σε τι βελτιώθηκαν και σε τι έχουν «αδυναμία», σύμφωνα με νέα έρευνα του ΙΕΛΚΑ
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
12 Μαΐου 2016
Υψηλή θέση στη λίστα έχουν τα όσπρια ενώ η κατανάλωση λευκού κρέατος ξεπερνά την κατανάλωση κόκκινου. Έχει επίσης αυξηθεί σημαντικά και η προτίμηση τροφών χαμηλά σε λιπαρά αλλά και ψωμιού ολικής αλέσεως αντί λιγότερο υγιεινών εναλλακτικών. Το τυρί φέτα και ο καφές αλλά και τα γλυκά, εξακολουθούν να είναι δημοφιλή ανάμεσα στις διατροφικές επιλογές μας.
Η ΕΡΕΥΝΑ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ:
-Το 56% των καταναλωτών δηλώνουν ότι προσέχουν τη διατροφή τους.
-Το 53% ψάχνει πληροφορίες για τις ευεργετικές ιδιότητες των τροφών.
-Το 49% αναζητά πληροφορίες για το λίπος ενώ το 46% για τα επεξεργασμένα σάκχαρα των τροφών.
-Οι περισσότεροι τρώνε μαγειρεμένο σπιτικό φαγητό και μόνο μία φορά την εβδομάδα εκτός σπιτιού ή παραγγέλνουν απ’ έξω -αν και σε μεγάλο βαθμό, η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει αυτή την επιλογή. Συγκεκριμένα, 6 από τα 7 κύρια γεύματα της εβδομάδας, φτιάχνονται από κάποιο μέλος της οικογένειας.
Οι 10 τροφές που καταναλώνονται συχνότερα, είναι:
Ελαιόλαδο (98%)
Λαχανικά (96%)
Φρούτα (92%)
Καφές (84%)
Πουλερικά (80%)
Όσπρια (71%)
Κόκκινο κρέας (70%)
Λευκά ζυμαρικά (62%)
Φέτα (62%)
Γλυκά (59%)
εμφάνιση σχολίων