0
1
σχόλια
139
λέξεις
ΖΗΝ

Δροσερό, ελαφρύ, παντός καιρού, οικονομικό και κυρίως, έτοιμο την ίδια μέρα

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
6 Μαΐου 2016
«Το λικέρ θέλει το χρόνο του για να ωριμάσει». «Το λικέρ θέλει οινόπνευμα πολλών βαθμών». Ισχύουν όλα αυτά αλλά όχι πάντα. Το πιο ελαφρύ, δροσερό και οικονομικό λικεράκι γίνεται με λευκό κρασί και είναι έτοιμο να το πιούμε μόλις κρυώσει.

ΥΛΙΚΑ: 5 μεγάλα και ζουμερά μανταρίνια (και τις φλούδες τους), 1 1/5 λίτρο λευκό κρασί, 1 ξυλάκι κανέλας, 4-5 καρφάκια γαρύφαλο, 700 γρ. ζάχαρη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πλένουμε καλά τα μανταρίνια. Τα στύβουμε και κρατάμε το χυμό αλλά τις φλούδες τους. Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα όλα τα υλικά μας και βράζουμε σε μέτρια φωτιά επί 10-12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Σουρώνουμε και αποθηκεύουμε σε γυάλινο μπουκάλι. Το χειμώνα πίνεται σε θερμοκρασία δωματίου. Το καλοκαίρι το σερβίρουμε κρύο κατευθείαν από το ψυγείο ή προσθέτουμε λίγο πάγο και μια φέτα πορτοκάλι για γαρνίρισμα.
 
εμφάνιση σχολίων