Το κέικ που τρώγεται με κάθε λιγούρα
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
15 Φεβρουαρίου 2016
ΥΛΙΚΑ: 240 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 3 αυγά, 350 γρ. ανάμεικτα τριμμένα κίτρινα τυριά που λιώνουν, όπως γκούντα και έμενταλ, 3/4 φλ. σπορέλαιο, 5 φέτες καπνιστό ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια, 1 πιπεριά πράσινη, ½ πιπεριά κόκκινη, ½ πιπεριά κίτρινη, όλες κομμένες σε τετράγωνα κομματάκια, 1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό, λίγο πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις. Μέσα σε μεγάλο μπολ, χτυπάμε με μίξερ τα αυγά μαζί με το γιαούρτι και το σπορέλαιο. Στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας. Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και αδειάζουμε εκεί το μείγμα. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο μας, μέχρι να ροδίσει το κέικ. Περιμένουμε να κρυώσει αρκετά πριν το ξεφορμάρουμε, για να μη μας διαλυθεί.
εμφάνιση σχολίων