0
1
σχόλια
301
λέξεις
ΖΗΝ

Η νόστιμη, τραγανή τάρτα με γέμιση τυριού, κρέμας και μπέικον

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
25 Ιανουαρίου 2016
Η περίφημη αλμυρή τάρτα Quiche Lorraine στην αυθεντική της συνταγή είναι μια τάρτα με αυγά, κρέμα και μπέικον. Στην πραγματικότητα όμως είναι ένα μικρό γευστικό θαύμα, το οποίο μας επιτρέπει να το γεμίσουμε με ό,τι μας αρέσει: μανιτάρια και μπρόκολο, τυρί και μπέικον, σπανάκι και ανθότυρο, blue cheese και πράσο, είναι μόνο μερικοί από τους συνδυασμούς που έχουμε δοκιμάσει μέχρι στιγμής. Βάζουμε τη φαντασία μας να δουλέψει για τις επόμενες Κις. Μέχρι τότε, ιδού η αγαπημένη μας εκδοχή:

ΥΛΙΚΑ ΤΑΡΤΑΣ: 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 100 γρ. βούτυρο κρύο, ανάλατο, 2 κρόκοι αυγού, ¼ κουτ. γλ. αλάτι, 4-5 κουτ. σουπ. κρύο νερό.
ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ: 10 φέτες μπέικον, 1 κούπα τριμμένο τυρί τσένταρ ή γκούντα ή swiss, ½ τριμμένο κρεμμύδι, 4 αυγά, 2 κούπες κρέμα γάλακτος, ¼ κουτ. γλ. αλάτι, ¼ κουτ. γλ. μοσχοκάρυδο, ¼ κουτ γλ. πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ανακατεύομε με το χέρι ή μίξερ τα υλικά της ζύμης και την τοποθετούμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα. Καλύπτουμε τον πάτο και σχηματίζουμε γύρω-γύρω ένα τοίχωμα 2 εκατοστών. Τη βάζουμε για ½ ώρα στο ψυγείο και προθεσμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Τηγανίζουμε το μπέικον και το αφήνουμε σε πιάτο με χαρτί. Τσιγαρίζουμε στο ίδιο τηγάνι το κρεμμύδι. Χτυπάμε την κρέμα με το τυρί, το πιπέρι, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε στο μείγμα το μπέικον αφού το κόψουμε σε κομμάτια. Τρυπάμε με πιρούνι την τάρτα και βάζουμε πάνω της ένα αντικολλητικό χαρτί και μερικά φασόλια για να μη φουσκώσει στο ψήσιμο. Την ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ξεκολλάνε τα τοιχώματα. Ύστερα βγάζουμε το χαρτί με τα φασόλια και ψήνουμε για λίγη ώρα ακόμα, μέχρι να ροδίσει. Την περιχύνουμε με το μείγμα μας και ψήνουμε πάλι μέχρι να ροδίσει, περίπου για ½ ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον επί μισή ώρα προτού την κόψουμε, για να μη σπάσει.
 
εμφάνιση σχολίων