0
1
σχόλια
176
λέξεις
ΖΗΝ

Το κλασικό γλυκό για τον καφέ ή το τσάι, φτιαγμένο με μια κόκκινη μαρμελάδα

DOC TV
15 Νοεμβρίου 2015
ΥΛΙΚΑ: 100 γρ. ζάχαρη άχνη και λίγη ακόμα για πασπάλισμα, 200 γρ. βούτυρο αγελάδας, από το ψυγείο, 1 αυγό, 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, 200 γρ. μαρμελάδα (π.χ. βατόμουρο, φράουλα, φρούτα του δάσους κ.λπ.)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε κύβους και ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ. Τα ζυμώνουμε με το φτερό έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν και να γίνει μια ενιαία ζύμη. Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα τετράγωνο τσέρκι ή ταψί διαστάσεων 20x20 εκ,. κρατώντας λίγη κατά μέρος για να φτιάξουμε τις ραβδώσεις της επιφάνειας, την οποία βάζουμε στο ψυγείο για λίγο να σφίξει. Απλώνουμε πάνω από τη ζύμη τη μαρμελάδα, αφήνοντας κενό 1 εκ. περιφερειακά. Με την υπόλοιπη ζύμη φτιάχνουμε μακρόστενα μπαστούνια. Τοποθετούμε τα μισά πάνω στην πάστα φλόρα διαγωνίως, αφήνοντας ίσες αποστάσεις μεταξύ τους. Έπειτα τοποθετούμε τα υπόλοιπα μισά κάθετα προς τα προηγούμενα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 45-50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.

Πηγή: Stelios Parliaros
 
εμφάνιση σχολίων