0
1
σχόλια
102
λέξεις
ΖΗΝ

Αυθεντική γαλλική συνταγή για ζεστή σοκολάτα φτιαγμένη από τα χεράκια μας

DOC TV
9 Νοεμβρίου 2015
ΥΛΙΚΑ: 1 κιλό γάλα φρέσκο, πλήρες, 100 γρ. μέλι, 1 κλωναράκι βανίλιας, κομμένο κατά μήκος στα δύο, 2 ξυλάκια κανέλας, 1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν, 400 γρ. κουβερτούρα με 60%-66% κακάο, λιωμένη σε μπεν μαρί.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το μέλι, τα μυρωδικά (βανίλια και κανέλα) και το πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει το γάλα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 10 λεπτά, έπειτα το ανακατεύουμε πολύ καλά, αφαιρούμε την κανέλα και τη βανίλια, ξαναζεσταίνουμε ελαφρά και σερβίρουμε σε 6-7 κούπες.

εμφάνιση σχολίων