0
1
σχόλια
178
λέξεις
ΖΗΝ

Τραγανά και «πολύτιμα» σε θρεπτική αξία κριτσίνια απ' τα χεράκια μας, με αλεύρι ντίνκελ

DOC TV
26 Οκτωβρίου 2015
ΥΛΙΚΑ: 100 γρ. ελαιόλαδο, 100 γρ. κρασί λευκό, 1 κουτ. γλ. κοφτό μπέικιν πάουντερ, 250 γρ. αλεύρι ντίνκελ, 1 χούφτα ηλιόσπορους καθαρισμένους, σουσάμι (αν μας αρέσει), ½ κoυτ.γλ. αλάτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το κρασί, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε τον ηλιόσπορο και στη συνέχεια το αλεύρι, σιγά-σιγά, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακιά ζύμη που να μη κολλάει στα τοιχώματα της λεκάνης. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί, περίπου δεκαπέντε λεπτά και στρώνουμε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί. Πλάθουμε μικρά μπαστουνάκια και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο σε μια απόσταση περίπου 2 εκ. Αν χρησιμοποιήσουμε το σουσάμι, το βρέχουμε λίγο και το στραγγίζουμε, το απλώνουμε σε ένα δίσκο και κυλάμε πάνω τα κριτσίνια πριν τα τοποθετήσουμε στο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς, για μισή ώρα περίπου, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.

TIP: Αν δεν έχoυμε αλεύρι ντίνκελ, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλο σταρένιο αλεύρι.
 
εμφάνιση σχολίων