Για πρωινό ή για γρήγορο γεύμα: ομελέτα καγιανάς, μεξικάνικη και φούρνου
DOC TV
14 Σεπτεμβρίου 2015
ΥΛΙΚΑ: 6 αυγά, 4 κρεμμύδια ξερά, 2 κιλά ντομάτες ώριμες, 1 φλιτζάνι του τσαγιού φέτα, ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη, ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, ½ κουταλάκι του γλυκού βασιλικός, ½ κουταλάκι του γλυκού άνηθο, αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και περνάμε από τον τρίφτη τις ντομάτες. Τρίβουμε με το χέρι τη φέτα). Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να ξανθύνουν. Προσθέτουμε τις ντομάτες και το αλάτι και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά, ώσπου να εξατμιστούν εντελώς τα υγρά και η σάλτσα να «στεγνώσει» όσο καλύτερα γίνεται. Ρίχνουμε τη ρίγανη και λίγο προτού δέσει η σάλτσα προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε τα αυγά στη σάλτσα και με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε βασιλικό και δυόσμο.
ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΗ
ΥΛΙΚΑ: 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο, 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 πιπεριές ψιλοκομμένες, 4 πίτες τορτίγιας, 6-8 αυγά, 1 ½ κουτ. της σούπας γάλα, 1 φλιτζάνι cheddar τριμμένο, 3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, αλατοπίπερο, καυτερή σάλτσα ή κέτσαπ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδύ αντικολλητικό και ρίχνουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Μαγειρεύουμε για 8 λεπτά και ρίχνουμε τις τορτίγιες, αφού τις κόψουμε σε λωρίδες. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε άλλα 2 λεπτά. Ρίχνουμε σιγά σιγά τα αυγά χτυπημένα με το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς, για 1-2 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα αυγά. Κλείνουμε το μάτι και προσθέτουμε το τυρί. Σερβίρουμε με φρέσκα κρεμμύδια και καυτερή σάλτσα ή κέτσαπ.
ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ: 6 αυγά, 300 γρ. φέτα θρυμματισμένη, 300 γρ. μανιτάρια σε φετούλες, 2 πράσα (μόνο το λευκό μέρος) σε λεπτές ροδέλες, 2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες. 100 γρ. καλαμπόκι, μισό φλιτζάνι γάλα, 4.5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 2 κουτ. σούπας βασιλικός ψιλοκομμένος, αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνετε ένα ταψί. Ρίχνετε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρετε πράσα, μανιτάρια, πιπεριές και καλαμπόκι για 6-7 λεπτά. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά, φέτα και γάλα. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και βασιλικό και αδειάζετε το μείγμα στο ταψάκι. Ρίχνετε στο τηγάνι και ανακατεύετε. Μετά τα ψήνετε όλα μαζί για 20 λεπτά στον φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της ομελέτας.
εμφάνιση σχολίων