Μαθαίνουμε να φτιάχνουμε Strawberry Mojito σε ξυλάκι -συν πέντε φραουλένιες συνταγές
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
6 Ιουνίου 2015
STRAWBERRY MOJITO ΣΕ ΞΥΛΑΚΙ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 ΓΡΑΝΙΤΕΣ: 250 γρ. φράουλες, 1/2 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα δυόσμου, 2 κουτ. σουπ. ρούμι, 1 κουτ. σουπ. μέλι, 350 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, χυμό και ξύσμα από 1/2 λάιμ, 8 θήκες για γρανίτα ή 8 πλαστικά ποτηράκια, 8 ξυλάκια και αλουμινόχαρτο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Χτυπάμε σε μπλέντερ τις φράουλες, το μέλι, το ρούμι και τον δυόσμο, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Ανακατεύουμε σε άλλο σκεύος το γιαούρτι, τον χυμό και το ξύσμα του λάιμ. Βάζουμε σε κάθε καλούπι γρανίτας (ή, αν δεν έχουμε, σε πλαστικά ποτηράκια) εναλλάξ μία κουταλιά από το κάθε μείγμα, μέχρι να γεμίσει. Κλείνουμε τα καλούπια ή αν χρησιμοποιούμε ποτήρια, τότε τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε ξυλάκια γρανίτας σε κάθε ποτήρι, τρυπώντας το αλουμινόχαρτο. Τα αφήνουμε να παγώσουν για τουλάχιστον 6 ώρες ή όλη νύχτα. Για να ξεκαλουπώσουμε τις γρανίτες, κρατάμε τις θήκες μέσα σε ζεστό νερό για περίπου 10 δευτερόλεπτα, προσέχοντας να μη βρέξουμε το περιεχόμενο.
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ
ΥΛΙΚΑ: 1 κιλό φράουλες, 1 κιλό ζάχαρη, τον χυμό ½ λεμονιού.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πλένουμε τις φράουλες και αφαιρούμε το κοτσάνι. Τις λιώνουμε με τα χέρια μας και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρουν βράση σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Όταν αφρίζει το μείγμα τότε το ξαφρίζουμε με τρυπητή κουτάλα. Βράζουμε μέχρι η μαρμελάδα να είναι σχετικά σταθερή και να μένει πάνω στην ξύλινη κουτάλα. Σε αυτό το σημείο, προσθέτουμε και το λεμόνι και ανακατεύουμε. Βράζουμε για άλλα 2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Την αποθηκεύουμε όσο είναι ακόμα ζεστή, σε αποστειρωμένα και επίσης ζεστά βάζα, ως εξής: γεμίζουμε κάθε βάζο μέχρι πάνω πάνω. Κλείνουμε καλά με το καπάκι και αναποδογυρίζουμε. Αφήνουμε τις μαρμελάδες ανάποδα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
ΜΟΥΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
ΥΛΙΚΑ: 500 γρ. φράουλες, 150 γρ. ζάχαρη, 500 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, 4 φύλλα ζελατίνης.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Βάζουμε τις φράουλες στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πολτός. Ρίχνουμε τον πολτό μαζί με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση το μείγμα, προσθέτουμε και τα φύλλα ζελατίνης. Το αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ανακατεύουμε καλά να σιγουρευτούμε ότι η ζελατίνη έχει λιώσει. Όσο κρυώνει το μείγμα, χτυπάμε την κρέμα μέχρι να αποκτήσει υφή γιαουρτιού (όχι όμως να γίνει σαντιγί). Τη ρίχνουμε λίγη λίγη στο μείγμα με τις φράουλες και ανακατεύουμε με σπάτουλα σιλικόνης από κάτω προς τα πάνω και με αργές κινήσεις για να γίνει η μους πιο αφράτη. Την τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες.
SMOOTHIE ΦΡΑΟΥΛΑΣ
ΥΛΙΚΑ: 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό, 20 φράουλες, 1 κουτ. γλ. μέλι, 1 κουτ. σουπ. κονιάκ, 2 φύλλα δυόσμου (προαιρετικά).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Σερβίρουμε σε ψηλό ποτήρι με χοντρό καλαμάκι και γαρνίρουμε προαιρετικά με τα φυλλαράκια δυόσμου για άρωμα.
ΣΟΡΜΠΕ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
ΥΛΙΚΑ: 500 γρ. φράουλες, 150 γρ. ζάχαρη, 2 κουτ. σουπ. κονιάκ, βότκα ή λικέρ, 1 κουτ. σουπ. χυμό λεμονιού, αλάτι στη μύτη του κουταλιού.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Καθαρίζουμε τις φράουλες από τα κοτσάνια, τις κόβουμε σε φέτες και τις βάζουμε μέσα σε μπολ. Προσθέτουμε το ποτό της αρεσκείας μας και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνουμε τις φράουλες να σταθούν επί μία ώρα ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα και να μουλιάσουν οι φέτες του φρούτου. Ύστερα βάζουμε το μείγμα σε μπλέντερ, προσθέτουμε το λεμόνι και το αλάτι και χτυπάμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα στην κατάψυξη επί τουλάχιστον 8 ώρες, ανακατεύοντας ανά μία ώρα.
ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
ΥΛΙΚΑ: 500 γρ. φράουλες, 250 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, 150 γρ. ζάχαρη, 30 γρ. βούτυρο, 250 ml γάλα φρέσκο, 3 φύλλα ζελατίνης, αλάτι στη μύτη του κουταλιού.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης σε λίγο κρύο νερό. Σε κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη σε πολύ χαμηλή φωτιά ώστε να μη βράσει. Προσθέτουμε το βούτυρο και όταν λιώσει, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και το μείγμα της κρέμας γάλακτος. Χτυπάμε για 6-7 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Τοποθετούμε την πουτίγκα μας σε ατομικά φορμάκια ή σε μεγάλη φόρμα και την αφήνουμε επί 24 ώρες στο ψυγείο μέχρι να πήξει.
εμφάνιση σχολίων