Η εύκολη, σπιτική εκδοχή της αγαπημένης γεύσης, με λίγα υλικά, χωρίς αυγά
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
25 Απριλίου 2018
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΛΙΤΡΑ ΠΑΓΩΤΟΥ: 1 κουτί γάλα εβαπορέ πλήρες, 1 φυτική σαντιγί, 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, 100 ml νερό, 30 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζουμε το γάλα μας στην κατάψυξη για δύο ώρες να παγώσει. Στη συνέχεια φτιάχνουμε πρώτα την καραμέλα ως εξής: σε μεγάλο τηγάνι, αδειάζουμε τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και τη μισή ποσότητα του νερού. Τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να δέσει για 15 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα. Όταν σκουρύνει το χρώμα και γίνει καραμελένιο, είναι έτοιμο το σιρόπι μας. Φτιάχνουμε το παγωτό ως εξής: αδειάζουμε σε μεγάλο μπολ το παγωμένο γάλα και το χτυπάμε καλά με μίξερ μέχρι να φουσκώσει και να γίνει αφράτο, για περίπου 6-7 λεπτά δηλαδή. Προσθέτουμε τη σαντιγί και χτυπάμε σε μεγάλη ταχύτητα, μέχρι να γίνει σφιχτό το μείγμα (για 3-4 λεπτά). Το καλό χτύπημα του γάλακτος και στη συνέχεια της σαντιγί είναι ο λόγος που αυτό το παγωτό δεν κάνει κρυστάλλους όταν μπει στην κατάψυξη, οπότε δεν κλέβουμε από τον χρόνο χτυπήματος αν θέλουμε το παγωτό μας να βγει τ(ρ)έλειο.
Προσθέτουμε στο μείγμα μας το σιρόπι καραμέλας και ανακατεύουμε απαλά. Βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες. Γαρνίρουμε με ό,τι μας αρέσεις (κομματάκια σοκολάτας, ξηρούς καρπούς, κερασάκια, τρούφα, τριμμένο μπισκότο) και απολαμβάνουμε.
εμφάνιση σχολίων