0
3
σχόλια
319
λέξεις
ΖΗΝ

Τρία αγαπημένα cocktail bar της Αθήνας μάς χαρίζουν 3 καλοκαιρινές συνταγές για σπιτικά πάρτι

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γ. ΚΑΡΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Μ. ΠΑΤΣΑ, ΦΩΤΟ: Κ. ΚΑΤΡΙΟΣ
17 Ιουλίου 2014
7 JOKERS: TΟMMY’S SMASH MARGARITA
ΥΛΙΚΑ: 60 ml Tequila Reposado (100% Agave), 20 ml νέκταρ αγαύης, 30 ml φρέσκο lime, 5 φύλλα βασιλικού, μαύρο πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζουμε όλα τα υλικά στο σέικερ, τρίβουμε λίγο πιπέρι ανάλογα με τη διάθεσή μας και χτυπάμε. Μετά διπλοσουρώνουμε τα υλικά σε χαμηλό ποτήρι με πάγο και γαρνίρουμε με ένα φύλλο βασιλικού και ελάχιστο πιπέρι.
Info: 7 Jokers, Βουλής 7, Αθήνα


DRUNK SINATRA: FAVELA CHIC
ΥΛΙΚΑ: 50 ml Leblon Cachaca, 20 ml Strawberry Shrub, 20 ml χυμό λεμονιού, δυόσμος, angostura bitters, Pimento top up (ginger beer με chilly). ΓΙΑ ΤΟ STRAWBERRY SHRUB: 250 γρ. φράουλες, 250 ml βαλσαμικό ξίδι, 500 γρ. ζάχαρη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Φτιάχνουμε το Strawberry Shrub ως εξής: βάζουμε τις φράουλες μέσα στο ξίδι για 2-4 ημέρες. Τις σουρώνουμε και τις βράζουμε μαζί με τη ζάχαρη. Το shrub είναι έτοιμο. Για τους λιγότερο μερακλήδες μπορεί να χρησιμοποιηθεί και πολτός φράουλας με 10 ml περισσότερο χυμό λεμόνι, αλλά το αποτέλεσμα δεν θα είναι το ίδιο. Βάζουμε όλα τα υλικά στο σέικερ εκτός από το Pimento. Σουρώνουμε, προσθέτουμε πάγο, βάζουμε σε παιχνιδιάρικο ποτήρι και συμπληρώνουμε με Pimento.

Info: Drunk Sinatra, Θησέως 16, Σύνταγμα


WHITE MONKEY: HOMEMADE CAPTAIN JACK
ΥΛΙΚΑ: Ένα μεσαίο ώριμο ροδάκινο, χυμό από 1/2 lime, 1 με 1 1/2 σφηνάκι -ανάλογα πόσο μερακλής είναι ο καπετάνιος-, σιρόπι κανέλας, 2 με 2 1/2 σφηνάκια Sailor Jerry Spiced Rum. ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΝΕΛΑΣ: μια κούπα τσαγιού του πολεμικού ναυτικού ζεστό νερό, που έχουμε αφήσει μέσα 2 στικ κανέλας για 15 λεπτά. Μια κούπα ζάχαρη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βγάζουμε τα στικ της κανέλας και ανακατεύουμε το αρωματισμένο νερό με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθεί (μπορούμε να χτυπήσουμε με το χέρι, με φραπιέρα, με σέικερ, με multi, με blender ή με ένα απλό βαζάκι). Χτυπάμε όλα τα υλικά και το σιρόπι στο μπλέντερ ή στο multi, μαζί με 5-6 παγάκια. Έτοιμος ο Captain! Σερβίρουμε σε ποτήρι τύπου highball ή σε αυτό που απολαμβάνουμε την καραβίσια φραπεδιά και γαρνίρουμε με ένα κομμάτι ροδάκινο και ένα στικ κανέλας. Απαραίτητο το διπλό σπαστό καλαμάκι. Προαιρετικά η ομπρελίτσα και το μαϊμουδάκι.
Info: White Monkey, Γυφτοπούλου 6, Χαλάνδρι


Διαβάστε επίσης: ΣΥΝΤΑΓΕΣ: 3 καλοκαιρινά κοκτέιλ

εμφάνιση σχολίων