Γρανίτα μαργαρίτα με γεύση καρπούζι και τσιζκέικ μοχίτο. Αγαπημένα κοκτέιλ γίνονται γλυκίσματα
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
14 Ιουλίου 2014
ΓΡΑΝΙΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ-ΚΑΡΠΟΥΖΙ
ΥΛΙΚΑ: 1/2 μεγάλο καρπούζι, καθαρισμένο και ξεσποριασμένο, 3/4 φλιτζ. χυμό από λάιμ, 1/2 φλιτζ. ζάχαρη, 1/2 φλιτζ. τεκίλα, 4 λάιμ, 15 μικρά χάρτινα ή πλαστικά ποτηράκια, 15 ξυλάκια παγωτού ή μικρά πλαστικά κουταλάκια, χοντρό αλάτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζουμε στο μπλέντερ το καρπούζι, τη ζάχαρη, την τεκίλα, τον χυμό λάιμ και χτυπάμε καλά. Σουρώνουμε το μείγμα. Κόβουμε τα λάιμ σε φέτες του ενός εκατοστού και περνάμε από το κέντρο τους τα ξυλάκια/κουταλάκια μας. Γεμίζουμε με το καρπουζομείγμα τα ποτηράκια και βάζουμε από ένα λάιμ με ξυλάκι σε κάθε ποτηράκι. Τα βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν καλά. Ρίχνουμε αλάτι πάνω στις φέτες του λάιμ και τα σερβίρουμε παγωμένα. Τα ποτηράκια βγαίνουν αν αφήσουμε τις γρανίτες μας ένα λεπτό εκτός ψυγείου.
ΤΣΙΖΚΕΪΚ ΜΟΧΙΤΟ
ΥΛΙΚΑ ΒΑΣΗΣ: 1/2 φλιτζ. θρυμματισμένα μπισκότα τύπου digestive, 1 κουτ. γλ. ζάχαρη, 2 κουτ. γλ. λιωμένο βούτυρο.
ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ: 2/3 φλιτζ. βραστό νερό, 1/2 φλιτζ. λευκό ρούμι, 12 ml ζελατίνη, 2 κουτ. σουπ. ψιλοκομμένο δυόσμο, 1/2 φλιτζ. κρυσταλλική ζάχαρη, 2 κουτ. σουπ. ξύσμα από λάιμ, 400 γρ. τυρί κρέμα, 1/2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος, 1/4 φλιτζ. χυμό από λάιμ, 3/4 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά βάσης και τα στρώνουμε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού σε 4-5 ατομικά φορμάκια με ίσιο πάτο. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση:σε μικρό μπολ βάζουμε το νερό, το ρούμι και τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε τη μέντα σε ξύλο κοπής και με το πλαϊνό μέρος ενός μαχαιριού, πιέζουμε και τραβάμε προς τα έξω τα φύλλα μέχρι να λιώσουν και να γίνουν σαν πολτός. Τα ρίννουμε σε κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη και το το ξύσμα. Χτυπάμε με σύρμα για ένα λεπτό. Προσθέτουμε τον χυμό και το εκχύλισμα βανίλιας. Ξαναχτυπάμε για ένα λεπτό. Ρίχνουμε την κρέμα και το τυρί. Χτυπάμε καλά μέχρι η κρέμα να είναι βελούδινη. Προσθέτουμε το μείγμα ζελατίνης και χτυπάμε για ένα λεπτό ακόμη. Διαιρούμε την κρέμα μας ισόποσα στα μπολάκια με τη βάση και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες. Σερβίρουμε με φυλλαράκια μέντας και ξύσμα από λάιμ.
Διαβάστε επίσης: ΣΥΝΤΑΓΕΣ: Γρανίτες
εμφάνιση σχολίων