Τραγανές μαρέγκες, γνωστές και ως μπεζέδες, και γαλλικά μακαρόν
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
10 Ιουνίου 2014
ΜΠΕΖΕΔΕΣ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 40 ΚΟΜΜΑΤΙΑ: 5 ασπράδια αυγών, 200 γρ. ζάχαρη άχνη, 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής σε υγρή μορφή (προαιρετικά).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε μεσαία ταχύτητα, χτυπάμε με το σύρμα του μίξερ τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να έχουμε μια πολύ σφιχτή μαρέγκα. Χρειάζεται αρκετή ώρα μέχρι να σφίξει η μαρέγκα. Μόλις ετοιμαστεί, σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά την άχνη, ανακατεύοντας με πλαστική σπάτουλα ή κουτάλα. Αν θέλουμε χρωματιστoύς μπεζέδες, ρίχνουμε μερικές σταγόνες χρώματος ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100ο C. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και δημιουργούμε τους μπεζέδες μας με κορνέ. Ψήνουμε με αέρα για περίπου 2 ώρες. Τους ξεκολλάμε προσεκτικά από τη λαδόκολλα και τους αφήνουμε εκτός φούρνου για 1-2 ώρες να στεγνώσουν πριν τους απολαύσουμε.
ΜΑΚΑΡΟΝ
ΥΛΙΚΑ: 230 γρ. ζάχαρη άχνη, 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη, 170 γρ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη 4 ασπράδια αυγών.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ: 200 γρ. βούτυρο μαλακό, 100 γρ. ζάχαρη άχνη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζουμε στο μούλτι την αμυγδαλόψιχα μαζί με την άχνη και χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε ανακατεύοντας με σπάτουλα την κρυσταλλική ζάχαρη. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις τη μαρέγκα με το μείγμα αμυγδαλόψιχας. Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνα και με τη βοήθεια ενός κορνέ σχηματίζουμε στρογγυλά μπισκότα με διάμετρο 3 εκατ. Αφήνουμε τα μπισκοτάκια για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου να «ξεκουραστούν» και στη συνέχεια τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 15 λεπτά. Φτιάχνουμε τη γέμιση χτυπώντας σε μεγάλη ταχύτητα το βούτυρο και ρίχνοντας σταδιακά τη ζάχαρη άχνη. Μοιράζουμε τη γέμιση στα μισά μακαρόν και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα.
εμφάνιση σχολίων