Μπαχαρικά, κρασί, τσάι και ρούμι, σε τρέλειους συνδυασμούς
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
23 Δεκεμβρίου 2013
ΖΕΣΤΟ ΚΡΑΣΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ
ΥΛΙΚΑ: 1 λίτρο κόκκινο κρασί, 60 γραμμ. καστανή ζάχαρη, 60 γραμμ. μέλι, χυμό 1 πορτοκαλιού, 2 γαρίφαλα, 3 ξυλάκια κανέλας, 2 σφηνοπότηρα κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζουμε σε κατσαρόλα το κρασί με το κονιάκ και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή ένταση για 5 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μέλι, το χυμό, την κανέλα και τα γαρίφαλα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε. Μπορούμε να το διατηρούμε ζεστό όσο πίνουμε, αφήνοντας την κατσαρόλα πάνω σε πολύ χαμηλή φωτιά, χωρίς όμως να βράζει το μείγμα, για να μην εξατμιστεί το αλκοόλ.
GROG ΜΕ ΡΟΥΜΙ
ΥΛΙΚΑ: 3/4 φλιτζ. ζεστό νερό, 1/2 φλιτζ. μαύρο ρούμι, 1 κουτ. γλ. μαύρη ζάχαρη, 1 κουτ. γλ. μέλι, 2 κουτ. γλ. χυμό λεμονιού, 1 ξυλάκι κανέλας, φλούδες από 1 πορτοκάλι, 1 κουτ. σουπ. σταφίδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ζεσταίνουμε το νερό και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το ρούμι. Τα βράζουμε για 1 λεπτό, σβήνουμε τη φωτιά και αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία. Προσθέτουμε το ρούμι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
ΤΣΑΙ ΜΕ ΡΟΥΜΙ
ΥΛΙΚΑ: 2 φακελάκια μαύρο τσάι, 2 κούπες ζεστό νερό, 1/4 φλιτζ. μαύρο ρούμι, 2 κουτ. γλ. μέλι, 1 ξυλάκι κανέλας, 1 καρφάκι γαρίφαλο, 1 κουτ. γλ. χυμό λεμόνι, κανέλα σε σκόνη (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βράζουμε το νερό και ρίχνουμε μέσα το τσάι, το μέλι, την κανέλα, το γαρίφαλο και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το ρούμι και αν θέλουμε, και έξτρα κανέλα σε σκόνη. Σερβίρουμε και προσαρμόζουμε την ποσότητα του ποτού ανάλογα με τα γούστα μας.
Χικ!
εμφάνιση σχολίων