Ένας στους οχτώ χρήστες ψεύδεται ασύστολα. Check in στο Μαϊάμι, ενώ είσαι στο Μπραχάμι, είπες;
ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
22 Μαΐου 2013
Το 39% τα ρίχνουν στους άλλους, αφού ισχυρίζονται ότι η ανειλικρίνεια οφείλεται στις πιέσεις που δέχονται από φίλους και συναδέλφους να περνάνε καλά ή να μη φαίνονται βαρετοί όταν ποστάρουν κάτι. Όμως το 29% πιστεύουν ότι η σελίδα τους θα ήταν υπερβολικά βαρετή, εάν δεν είχαν διανθίσει λίγο τις αναρτήσεις τους. Οι οκτώ στους δέκα βελτιώνουν τα όσα αναρτούν στο Facebook, οι τέσσερις στους δέκα ό,τι γράφουν στο Twitter και το 5% τις αναρτήσεις σε άλλες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.
Τα ψεύτικα check in δίνουν και παίρνουν. Κάποιοι πάνε σε μουσεία και χλιδάτα εστιατόρια, από τα οποία δεν έχουν περάσει ούτε απέξω. Μάλιστα αναρτούν και φωτογραφίες από τη φανταστική τους επίσκεψη. Άλλοι ισχυρίζονται ότι δουλεύουν σκληρά πάνω σε κάποιο project, ενώ στην πραγματικότητα κοιτάζουν το ταβάνι. Για να μη μιλήσουμε για κλεμμένα τραγούδια, ανέκδοτα και quotes που αναρτούνται ως δικά τους. Βεντέτες ολόκληρες έχουν ξεσπάσει για τα «κλεμμένα», μεγαλύτερες και από τη μάχη για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.
Απορία: απανταχού λάτρεις των social media, αντί να ρετουσάρετε τις αναρτήσεις σας, γιατί δε ρετουσάρετε την ίδια τη ζωή;
Υ.Γ. Παρακαλώ όσους φίλους αναρτούν στους τοίχους τους πράγματα του τύπου «Βαριέμαι», «Νυστάζω», κ.λπ., να αρχίσουν να ψεύδονται ασύστολα, γιατί σας βαριούνται και οι άλλοι. Επίσης ο πρώην μου να μη με ξαναενοχλήσει στο κινητό, διότι βρίσκομαι στις Μπαχάμες. Το λέει και το check in μου.
εμφάνιση σχολίων