Στην Καλιφόρνια βρήκαν τρόπο «να κάνουν κεφάλι»
ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΟΥΚΑΣ
20 Ιουλίου 2012
Η πρακτική-καινοτομία ξεκίνησε στα 80s όταν η κυβέρνηση Ρήγκαν είχε κηρύξει πόλεμο κατά των ναρκωτικών. Κάποιοι από τους οινοπαραγωγούς άρχισαν να ρίχνουν φύλλα μαριχουάνας μέσα στο κρασί και τα συγκεκριμένα μπουκάλια που διακινούσαν μυστικά έφτασαν να πωλούνται πάνω από 100 δολάρια η φιάλη. Σήμερα το «χόρτο» ανακατεύεται με κόκκινες ποικιλίες σταφυλιών όπως το cabernet sauvignon και το syrah και πωλείται σε μικρές παρτίδες.
Η πρακτική είναι απλή: η διαδικασία ζύμωσης μετατρέπει τα σάκχαρα των σταφυλιών σε αλκοόλη, η οποία με τη σειρά της εξάγει το THC -το συστατικό που «φτιάχνει» όσους καπνίζουν μαριχουάνα. Με δυό λόγια, προσθέστε μια λίβρα μαριχουάνας σε ένα βαρέλι κρασιού. Ζυμώστε για εννέα μήνες. Τελειώσατε.
Για όσους αναρωτιούνται γιατί κάποιος να συνδυάσει αλκοόλ και μαριχουάνα στο ίδιο μπουκάλι, οι παραγωγοί απαντούν ότι επιτέλους η Αμερική έχει μία αυθεντική ποικιλία κρασιού που δεν την υιοθέτησε από αλλού. Κάτι σαν ονομασία προέλευσης.
εμφάνιση σχολίων