Νηστίσιμες αλλά γευστικές και πανεύκολες, έτοιμες σε 10 λεπτά
ΥΛΙΚΑ: Για τις τηγανίτες με μέλι και χωρίς αυγά: 2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 1/2 κ.γ. μαγιά στιγμής, 1 κ.γ. ζάχαρη, 1/2 κ.γ. αλάτι, 1½ κούπας νερό,DOCTV.GR | UNSPLASH
23 Ιανουαρίου 2023
Για το σερβίρισμα: Μέλι ή πετιμέζι ή κανελοζάχαρη, Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Για τις νηστίσιμες τηγανίτες: Ξεκινάμε κοσκινίζοντας πρώτα το αλεύρι σε μπολ. Προσθέτουμε τη µαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε µε κουτάλι ή σύρμα. Προσθέτουμε το νερό και το αλάτι. Ανακατεύουµε καλά τον χυλό για τις τηγανίτες να οµογενοποιηθεί και να γίνει ομοιόμορφος. Τον σκεπάζουμε και τον αφήνουµε να σταθεί για 30΄. Ο χυλός δεν πρέπει να είναι πολύ αραιός. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι και κουταλιά κουταλιά τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Γυρίζουμε τις τηγανίτες και από την άλλη πλευρά. Τις αφήνουµε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν. Τις σερβίρουμε με μέλι, αγνό πετιμέζι, ή ζάχαρη και κανέλα και με ότι άλλο θέλουμε, αυτοσχεδιάζουμε.
Διαβάστε επίσης:
Τηγανίτες μήλου
Χριστουγεννιάτικος κορμός σε 2 εκδοχές
Σοκολατόπιτα στη στιγμή
εμφάνιση σχολίων