Τα μπισκότα παλμιέ φτιάχνονται με 2 υλικά και είναι έτοιμα σε 10 λεπτά για το φούρνο. Μια πανεύκολη συνταγή, με γέμιση Μερέντα ή Νουτέλα
ΥΛΙΚΑ: 1 φύλλο σφολιάτας, 2 φλ. τσαγιού NutellaDOCTV.GR
8 Σεπτεμβρίου 2022
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας και το τεντώνω πολύ απαλά, ώστε να απλώσει λίγο, χωρίς να ξεχειλώσει και να χάσει το σχήμα του. Αλείφουμε τη σοκολάτα σε όλη την επιφάνεια του φύλλου. Βάζουμε λεπτή στρώση. Τυλίγουμε τη μια πλευρά του φύλλου σε ρολό, προς το κέντρο και σταματάμε ακριβώς στη μέση. Αντίστοιχα, ρολάρουμε την άλλη πλευρά του φύλλου προς το κέντρο, μέχρι τα δύο ρολά να συναντηθούν. Έτσι θα έχουμε ένα είδος διπλού ρολού που ο ένας εφάπτεται με τον άλλο. Με ένα μεγάλο και καλό κοφτερό μαχαίρι, χωρίς δόντια, κόβουμε το διπλό ρολό σε φέτες πάχους 1/2 εκ. (περίπου 20 φέτες). Στρώνωουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και αραδιάζουμε τις φέτες του ρολού, ξαπλωμένες, τη μία δίπλα στην άλλη, σε απόσταση περίπου 2 εκ. μεταξύ τους.
Ψήνουμε για 15 – 20 λεπτά, μέχρι οι φέτες να ροδίσουν ελαφρά και να φουσκώσουν. Για τη γέμιση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαρμελάδα, ξηρούς καρπούς ή ξερά φρούτα κ.λ.π. Να προσθέστε θρυμματισμένα φουντούκια.
Διαβάστε επίσης:
ΣΥΝΤΑΓΗ: Τσακιστές πατάτες φούρνου
Σπιτικό ζελέ σταφυλιών
Τι εστί βερίκοκο
εμφάνιση σχολίων