Με κινόα και λαχανικά, χωρίς τηγάνισμα
Πεθυμήσαμε κεφτεδάκια; Η vegan εναλλακτική τους είναι πλούσια σε λαχανικά και σπόρους, δεν στερείται γεύσης και δεν χρειάζεται τηγάνι.ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ| UNSPLASH
15 Οκτωβρίου 2021
ΥΛΙΚΑ: 1/3 φλυτζ. αποξηραμένη κινόα, 2/3 φλυτζ. ζωμό λαχανικών, 1 φλυτζ. μανιτάρια ψιλοκομμένα ή 1 φλυτζ. πράσινα φασολάκια ψιλοκομμένα, 1 φλυτζ. φασόλια γίγαντες βρασμένοι ή κονσέρβα, 1/2 φλυτζ. τριμμένο ψωμί, 1 κουτ. σούπ. σκόρδο σε σκόνη, 1 κουτ. σουπ. ξηρή μαγιά, 1 κουτ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, 1 κουτ. σουπ. Ελαιόλαδο για το μείγμα και λίγο ακόμα για το ταψί.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 ℃. Σε κατσαρολάκι, φέρνουμε σε βρασμό το ζωμό λαχανικών. Προσθέτουμε την κινόα και σιγοβράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της. Στο μεταξύ χτυπάμε στο μούλτι τα μανιτάρια, τα φασολάκια και τους γίγαντες. Αν δεν θέλουμε να βάλουμε μανιτάρια ή πράσινα φασολάκια, μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε με περισσότερους γίγαντες. Προσθέτουμε τη μαγειρεμένη κινόα και όλα τα υπόλοιπα συστατικά. Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε τα κεφτεδάκια. Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί ή λαδόκολλα και ψήνουμε επί περίπου 25 λεπτά, ή μέχρι να γίνουν τραγανά. Στα μισά του ψησίματος, τα γυρνάμε για να ψηθούν ομοιόμορφα. TIP: Τα κεφτεδάκια μπορούμε να τα απολαύσουμε είτε με σάλτσα ντομάτας και σπαγγέτι, είτε μέσα σε σάντουιτς, είτε με κάποιο ντιπ και φρέσκια πράσινη σαλάτα.
Διαβάστε επίσης:
ΣΥΝΤΑΓΕΣ: 3+1 κεφτεδάκια κάθε είδους
εμφάνιση σχολίων