Μια «γυμνή» τυρόπιτα με λίγα και απλά υλικά από την Βόρεια Εύβοια. Είναι πολύ εύκολη και φτιάχνεται σε χρόνο dt
ΥΛΙΚΑ: 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 125 γρ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. baking powder, 500 γρ. φέτα θρυμματισμένη, 500 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο, 200 ml γάλα φρέσκο, πλήρες 1 πακετάκι φρυγανιά τριμμένη.DOCTV.GR
11 Οκτωβρίου 2021
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, εκτός από τη φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε καλά. Ρίχνουμε το υπόλοιπο της φρυγανιάς πάνω από την πίτα και βάζουμε το ταψί στον φούρνο, που έχουμε προθερμάνει στους 180C. Ψήνουμε για 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Διαβάστε επίσης:
ΣΥΝΤΑΓΗ: Κιμαδόπιτα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ: Πίτες χωρίς φύλλο
εμφάνιση σχολίων