Σχετική μελέτη εξετάζει παράγοντες ευζωίας που συχνά παραβλέπονται. Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα;
Ποιες πόλεις έχουν τις λιγότερο αγχωτικές συνθήκες διαβίωσης για τους κατοίκους τους; Έχοντας αυτό το ερώτημα κατά νου, η βερολινέζικη εταιρία VAAY πραγματοποίησε έρευνα, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία σε παράγοντες που ενώ είναι παρόντες και μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στο συνολικό επίπεδο άγχους ενός ατόμου, συχνά αγνοούνται. Σκοπός της έρευνας είναι να δείξει ποιες πόλεις συμβάλλουν ενεργά στη βελτίωση της ευημερίας των πολιτών τους και τα στοιχειά αυτά να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για τις πόλεις που υστερούν.ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ | UNSPLASH
30 Ιουνίου 2021
Το αποτέλεσμα της έρευνας είναι ένας δείκτης 100 μεγάλων παγκόσμιων πόλεων που περιλαμβάνει περισσότερους από 15 παράγοντες. Η μελέτη δεδομένων αναλύει μια ποικιλία δεικτών σε όλη τη διακυβέρνηση, το περιβάλλον, τα οικονομικά και την υγεία, ώστε να καταλήξει σε έναν Μέσο Όρο.
Οι δείκτες αφορούν από το φυσικό περιβάλλον, την πυκνότητα του πληθυσμού, τα επίπεδα ρύπανσης, τα καιρικά φαινόμενα και το μέγεθος της κυκλοφοριακής συμφόρησης σε κάθε πόλη, μέχρι την ψυχική υγεία και την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη ως επιρροές στα επίπεδα άγχους, τα ποσοστά ανεργίας, τις δομές κοινωνικής ασφάλισης και το ποσό του διαθέσιμου εισοδήματος που έχει ένα νοικοκυριό μετά το φόρο και το κόστος στέγασης, προσαρμοσμένο στην ισοτιμία αγοραστικής δύναμης.
Η πόλη με το λιγότερο άγχος είναι το Ρέικιαβικ της Ισλανδίας με βαθμολογία 100.0. Η πόλη με το περισσότερο άγχος είναι το Μουμπάι στην Ινδία με βαθμολογία 1.00. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 58η θέση της λίστας με βαθμολογία 70.2.
Οι 10 πόλεις με το λιγότερο στρες είναι οι:
1. Ρέικιαβικ (Ισλανδία)
2. Βέρνη (Ελβετία)
3. Ελσίνκι (Φινλανδία)
4. Ουέλινγκτον (Νέα Ζηλανδία)
5. Μελβούρνη (Αυστραλία)
6. Όσλο (Νορβηγία)
7. Κοπεγχάγη (Δανία)
8. Ίνσμπουργκ (Αυστρία)
9. Ανόβερο (Γερμανία)
10. Γκραζ (Αυστρία)
εμφάνιση σχολίων