Με σπανάκι και μπιζέλια, ή με κολοκύθι, τυρί και μυρωδικά. Εύκολες και γρήγορες τηγανίτες, με απλά υλικά
Φτιάχνονται πανεύκολα, με λίγα υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι ενώ σηκώνουν και πολύ αυτοσχεδιασμό. Οι αλμυρές τηγανίτες (φριτάτας) είναι ιδανικές για μεσημεριανό ή βραδινό, μαζί με μια δροσερή σαλάτα αλλά και τέλεια συνταγή για να φάνε τα πιτσιρίκια –ή και εμείς– περισσότερα λαχανικά.ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
1 Ιανουαρίου 2021
ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΜΠΙΖΕΛΙΑ
ΥΛΙΚΑ: ½ κιλό σπανάκι κατεψυγμένο, ξεπαγωμένο και στραγγισμένο, 3 μεγάλα αυγά, ½ κουτ. γλ. σκόρδο σε σκόνη, ½ κουτ. γλ. κόκκινο πιπέρι, ½ κουτ. γλ. αλάτι, ½ κιλό μπιζέλια σε κονσέρβα, πολτοποιημένα, 1 κούπα τυρί μοτσαρέλα ή φέτα, ½ κούπα ψιλοκομμένα μυρωδικά, όπως μέντα, άνηθος, μαϊντανός, κόλιανδρος, ξύσμα από 1 λεμόνι, ½ κουτ. γλ. baking powder, ¾ κούπας αλεύρι για κάθε χρήση, ηλιέλαιο για το τηγάνισμα, 1 γιαούρτι στραγγιστό για συνοδευτικό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά μαζί με το σκόρδο, το πιπέρι και το αλάτι. Προσθέτουμε το σπανάκι ψιλοκομμένο και τα μπιζέλια. Ανακατεύουμε καλά. Ύστερα ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει ένας πολτός. Σε αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το λάδι και ανοίγουμε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή ένταση. Όταν κάψει το λάδι, ρίχνουμε ¼ κούπας από τα μείγμα μας και ψήνουμε και από τις 2 πλευρές μέχρι να ροδίσει καλά. Μεταφέρουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί. Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου, μαζί με το γιαούρτι.
ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΙ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ
ΥΛΙΚΑ: 3 μεγάλα κολοκυθάκια, τριμμένα στον τρίφτη του κρεμμυδιού, 3 μεγάλα αυγά, 1 κούπα φέτα, ½ κουτ. γλ. κόκκινο πιπέρι, ½ κουτ. γλ. αλάτι, ½ κούπα ψιλοκομμένος άνηθος, ½ κουτ. γλ. baking powder, ¾ κούπας αλεύρι για κάθε χρήση, ηλιέλαιο για το τηγάνισμα, 1 γιαούρτι στραγγιστό για συνοδευτικό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το ηλιέλαιο και το γιαούρτι, μέχρι το μείγμα μας να γίνει ένας πολτός. Σε αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το λάδι και ανοίγουμε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή ένταση. Όταν κάψει το λάδι, ρίχνουμε ¼ κούπας από τα μείγμα μας και ψήνουμε και από τις 2 πλευρές μέχρι να ροδίσει καλά. Μεταφέρουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί. Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου, μαζί με το γιαούρτι.
Διαβάστε επίσης: ΣΥΝΤΑΓΕΣ: Τα λαχανικά που θα αγαπήσουμε
εμφάνιση σχολίων