0
1
σχόλια
418
λέξεις
ΖΗΝ
3 συνταγές με τον συνδυασμό στον οποίο εθιστήκαμε
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
19 Μαρτίου 2018
Είναι ένας συνδυασμός που δεν ξέρει κανείς πως τον θέλει/χρειάζεται/ποθεί/λατρεύει, μέχρι να τον δοκιμάσει. Καφές, ρούμι και πορτοκάλι, δημιουργούν μια γεύση που ξετρελαίνει τους γευστικούς μας κάλυκες. Ιδού τρόποι για να την απολαύσουμε.

LIGHT ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΕΣΠΡΕΣΟ, ΡΟΥΜΙ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΥΛΙΚΑ:
240 γρ. τριμμένη κουβερτούρα, 1 ½ φλιτζάνι γάλα με λίγα λιπαρά, ½ σφηνάκι ρούμι, ¼ κουτ. γλ. στιγμιαίο καφέ εσπρέσσο, 2 κρόκους αυγών, ¼ κουτ. σούπ. θαλασσινό αλάτι, 230 γρ. τόφου (φυτικό τυρί από σόγια), λίγη τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:  Τρίβουμε τη σοκολάτα στον τρίφτη και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα μέτριο κατσαρολάκι, ανακατεύουμε το γάλα, τον καφέ, το ρούμι, τους κρόκους και το αλάτι, και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, επί περίπου 5 λεπτά (μέχρι να πήξει). Αδειάζουμε το ζεστό μείγμα στο μπολ με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.  Προσθέτουμε το τόφου και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια λεία μους.  Αδειάζουμε τη μους σε μπολάκια, γαρνίρουμε με την τριμμένη φλούδα και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.


ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΕΣΠΡΕΣΟ, ΡΟΥΜΙ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΥΛΙΚΑ: 250γρ. κουβερτούρα 70% κομμένη σε μικρά κομμάτια, 400ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, 30γρ. νερό, 1 ½ κουτ. γλ. εσπρέσο στιγμής, 100γρ. ζάχαρη, ξύσμα από 1 πορτοκάλι, 2 κουτ. σούπ. μαύρο ρούμι, 1 αβγό, 4 κρόκοι αβγών, λίγο ξύσμα σοκολάτας για το γαρνίρισμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μέχρι να λιώσει.  Σε κατσαρολάκι, πάνω σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό και κάνουμε ένα πηχτό σιρόπι. Χτυπάμε στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα τους κρόκους και το ολόκληρο αβγό. Προσθέτουμε το καυτό σιρόπι λίγο-λίγο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να τριπλασιαστεί σε όγκο και να ασπρίσει. Ανακατεύουμε τον καφέ με το ρούμι και τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού. Χτυπάμε για λίγο ακόμη να ενσωματωθούν. Ρίχνουμε και τη λιωμένη σοκολάτα κι ανακατεύουμε με σπάτουλα να ενσωματωθεί. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Κρατάμε στην άκρη 6 κουταλιές της σούπας κι ενώνουμε την υπόλοιπη στο μείγμα της μους ανακατεύοντας με σπάτουλα. Μοιράζουμε ισόποσα το μείγμα σε 6 ποτήρια ή μπολάκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες. Πριν να σερβίρουμε, γαρνίρουμε την κάθε μερίδα με λίγη σαντιγί και ξύσμα σοκολάτας.


ΡΟΥΜΙ ΤΗΣ ANGELIQUE Α ΛΑ JARMUSCH:
ΥΛΙΚΑ:
Μαύρο ρούμι, φέτες πορτοκαλιού, σκόνη καφέ εσπρέσο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σερβίρουμε το ρούμι σε χαμηλό ποτήρι. Συνοδεύουμε με 5-6 με φέτες πορτοκαλιού και μια κουταλιά καφέ. Βουτάμε τις φέτες μέσα ση σκόνη του καφέ και τις τρώμε. Μετά από κάθε μπουκιά, απολαμβάνουμε μια γουλιά από το ρούμι μας. Χικ!
εμφάνιση σχολίων