Νόστιμες παραλλαγές των αγαπημένων στρογγυλών μπισκότων, με υλικά που έχουμε στις κουζίνες μας.
ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ COOKIES
ΥΛΙΚΑ: ¾ φλιτζ. πραλίνα φουντουκιού, 1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C με αντιστάσεις. Χτυπάμε στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα την πραλίνα φουντουκιού, το αλεύρι και το αυγό. Χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μείγμα. Ντύνουμε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα και πλάθουμε μικρά, στρογγυλά και πλακέ μπισκότα. Τα απλώνουμε στη λαμαρίνα με απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον 3 εκατοστά και τα ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
COOKIES ME ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ
ΥΛΙΚΑ: Υλικά: 1 κουτί συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα, 400 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, 500 γρ. φαρίνα. Προαιρετικά: ½ κούπα ξηρούς καρπούς ή σταγόνες σοκολάτας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ, μέχρι να γίνει αφράτο. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και συνεχίσουμε το χτύπημα για άλλα 1-2 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη δύναμη του μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά τη φαρίνα. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν θέλουμε, προσθέτουμε σταγόνες σοκολάτας ή ξηρούς καρπούς. Ντύνουμε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα και πλάθουμε μικρά, στρογγυλά και πλακέ μπισκότα. Τα απλώνουμε στη λαμαρίνα με απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον 3 εκατοστά και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, για 14-16 λεπτά. Καλοφάγωτα!