ΚΑΡΟΤΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΤΖΙΝΤΣΕΡ ΚΑΙ ΤΥΡΙ PHILADELPHIA
ΥΛΙΚΑ: 1 κιλό καρότα καθαρισμένα και χοντροκομμένα, 1 πατάτα κομμένη σε κύβους, 1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο, 3/4 κουτ. γλ. τζίντζερ τριμμένο (προαιρετικά), τυρί Philadelphia (προαιρετικά), 1 κουτ. σούπας βούτυρο, 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, ½ κουτ. γλ. καπνιστή πάπρικα, αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τα καρότα, την πατάτα, το σέλινο, το τζίντζερ, το ελαιόλαδο, σκεπάζουμε με νερό ή ζωμό κότας και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και διορθώνουμε τη γεύση αν χρειάζεται. Αν η σούπα χρειάζεται αραίωμα, προσθέτουμε λίγο νερό ή ζωμό. Σερβίρουμε με μια κουταλιά τυρί Philadelphia στο κέντρο του πιάτου.
ΚΑΡΟΤΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΤΖΙΝΤΣΕΡ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΥΛΙΚΑ: 6 μέτρια καρότα ξεφλουδισμένα σε λεπτές ροδέλες, 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, ½ κουταλάκι τριμμένο φρέσκο τζίντζερ (προαιρετικά), 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο, 1 μεγάλο πορτοκάλι (1 γεμάτο κουταλάκι ξύσμα + ½ φλ. χυμό), 5 φλ. ζωμό λαχανικών ή κότας (σπιτικός ή από κύβο), 1 φύλλο δάφνης, 2 γεμάτες κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο (ή μαϊντανό), 4 κοφτές κουταλιές ελαφρύ τυρί κρέμα (Light Cream Cheese), αλάτι, πιπέρι.