Πεντανόστιμο, οικονομικό και σε πέντε λεπτάκια στο ψυγείο
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
15 Νοεμβρίου 2017
Τσακ-μπαμ σοκολατένια αμαρτία. Θέλει ελάχιστα υλικά και λίγη υπομονή μέχρι να παγώσει.
ΥΛΙΚΑ: 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα, 350 γρ. κουβερτούρα, 1 ½ κουτ, γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή δυο κάψουλες βανιλίνης, ¼ κουτ. γλ. αλάτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ντύνουμε ένα βαθύ ταψάκι ή πυρέξ με αντικολλητικό χαρτί. Σπάμε την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το ζαχαρούχο. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το αλάτι και τη βανίλια. Απλώνουμε το μείγμα στο πυρέξ μας και το βάζουμε στο ψυγείο. Κάνουμε υπομονή μέχρι να κρυώσει (περίπου 2 ώρες). Κόβουμε με μαχαίρι σε κομμάτια και απολαμβάνουμε.
TIP: Το γλυκάκι αυτό είναι τέλειο και για πάρτι. Μπορούμε πριν το βάλουμε στο ψυγειο να προσθέσουμε στην επιφάνεια και smarties, καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς ή ψιλοκομμένα και αποξηραμένα φρούτα, ακόμα και σπασμένες καραμελίτσες της αρεσκείας μας.
εμφάνιση σχολίων