Μια διαφορετική φραουλένια μαρμελάδα, με πράσινο μήλο και λεμόνι
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
18 Μαΐου 2017
Υπάρχουν πολλές μαρμελάδες, αλλά ο συνδυασμός φράουλα-πράσινο μήλο, δίνει το κάτι παραπάνω, ειδικά για όσους δεν προτιμούν τις πολύ γλυκές γεύσεις.
ΥΛΙΚΑ: 1 ½ κιλό φράουλες, 800 γρ. ζάχαρη, 2 ξυνόμηλα, δύο λεμόνια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πλένουμε τις φράουλες, τις στεγνώνουμε και κόβουμε τις μισές στη μέση. Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Στύβουμε τα λεμόνια και κρατάμε το χυμό. Βάζουμε τα μήλα και το χυμό λεμονιού στο μπλέντερ και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν πουρές. Τον ρίχνουμε μέσα σε κατσαρόλα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε σε μέτριας έντασης φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει ξαφρίζουμε το μείγμα. Βράζουμε τη μαρμελάδα μας για 25 λεπτά. Μετά σβήνουμε τη φωτιά και δεν αποσύρουμε την κατσαρόλα για άλλα 10 λεπτά. Δεν πειράζει αν μας φαίνεται πολύ νερουλή διότι θα σφίξει. Την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και την επόμενη μέρα την τοποθετούμε σε βάζα που έχουμε αποστειρώσει μέσα σε βραστό νερό.
εμφάνιση σχολίων