Δοκιμάσαμε δροσερό ρόφημα σοκολάτας με ρούμι και πορτοκάλι. Το φτιάχνουμε σε λούπα
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
16 Δεκεμβρίου 2021
Η τρέλεια εναλλακτική της συνηθισμένης σοκολάτας και των λοιπών κρύων και γλυκών ροφημάτων, για τις ημέρες που δεν θέλουμε να φάμε γλυκό, δεν θέλουμε να πιούμε καφέδες αλλά αναζητάμε κάτι να δροσίσει τον ουρανίσκο μας με δροσιστικό και λίγο «πικάντικο» τρόπο.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ: 150 γρ., σοκολάτα κουβερτούρα (γάλακτος ή Bitter), ½ λίτρο φρέσκο γάλα, 25 ml κρέμα γάλακτος, ξύσμα από μισό πορτοκάλι, μισό σφηνάκι ρούμι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βράζουμε το γάλα μαζί με την κρέμα. Προσθέτουμε τη σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια και ανακατεύουμε για να λιώσει. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ξύσμα πορτοκαλιού. Το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και ύστερα το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει. Προσθέτουμε το ρούμι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
εμφάνιση σχολίων