Μεταξύ μας τη λέμε και σλουρποφάση: Πανεύκολο και γρήγορο γλυκάκι σαν τιραμισού, με βασικό συστατικό την κρέμα κακάο φουντουκιού
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
16 Ιανουαρίου 2017
ΥΛΙΚΑ: 2 κούπες κρέμα γάλακτος με όλα της τα λιπαρά, 2 κούπες τυρί μασκαρπόνε, 2 κρόκους αυγών, 1 βανίλια, 2 κουτ. σουπ. Ζάχαρη, 2 κούπες κρέμα φουντουκιού, 2/3 κούπας ολόπαχο γάλα, 12 μπισκότα σαβαγιάρ, λίγο κακάο για το πασπάλισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζουμε το γάλα και μια κουταλιά της σούπας κρέμα φουντουκιού σε κατσαρολάκι. Ανακατεύουμε καλά να γίνει το γάλα σοκολατένιο. Βουτάμε τα μπισκότα σαβαγιάρ μέσα στο γάλα και τα στρώνουμε στο πάτο ενός πυρέξ. Σε μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα, περίπου για 3 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και ξαναχτυπάμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε με σπάτουλα, από κάτω προς τα πάνω. Απλώνουμε το 1/3 της κρέμας πάνω από τα σαβαγιάρ και στρώνουμε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα φουnτουκιού μέσα στο μείγμα με το γάλα (όσο μας περίσσεψε), ανακατεύουμε να διαλυθεί και απλώνουμε πάνω από την κρέμα. Ύστερα προσθέτουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζουμε με κακάο, με τη βοήθεια ενός σουρωτηριού για τσάι. Βάζουμε το πυρέξ για λίγο στο ψυγείο κι είναι έτοιμο το γλυκάκι μας.
Διαβάστε επίσης: ΣΥΝΤΑΓΗ: Σπιτική μερέντα
εμφάνιση σχολίων