Μικρά γαλλικά βουτυρένια κεκάκια, έτοιμα σε 15 λεπτά
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
23 Οκτωβρίου 2016
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 9 ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΧΙΒΑΔΕΣ: 2 αυγά, 80 γρ, ζάχαρη, 55 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 35 γρ, φρέσκο βούτυρο, ξύσμα από ένα πορτοκάλι ή ένα λεμόνι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200. Αν η φόρμα μας δεν είναι σιλικόνης, τότε την αλείφουμε με βούτυρο και αλεύρι. Ύστερα την γυρίζουμε ανάποδα για να φύγει όσο αλεύρι περισσεύει. Σε μπολ, χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Λιώνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά το βούτυρο και όσο περιμένουμε, ρίχνουμε στο μείγμα το αλεύρι, ανακατεύοντας με σπάτουλα. Όταν λιώσει το βούτυρο, το προσθέτουμε κι αυτό με τον ίδιο τρόπο. Τα μείγμα μας θα είναι αρκετά αραιό. Το μοιράζουμε στα φορμάκια με ένα μεγάλο κουτάλι (περίπου 2 κουταλιές της σούπας μείγμα για κάθε αχιβάδα). Ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν ελαφρώς. Όταν κρυώσουν λίγο, μπορούμε να τις ξεφορμάρουμε –και φυσικά να τις φάμε κιόλας.
εμφάνιση σχολίων