Σοκολατένιο, νωπό κέικ γεμάτο σοκολάτα, με ψήσιμο μόνο 10 λεπτά
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
13 Οκτωβρίου 2016
ΥΛΙΚΑ: 7 αυγά, 1 φλιτζ. ζάχαρη, 1 ½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 200 γρ. βούτυρο, 375 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λίγο βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα μας, λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα (προαιρετικά).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 και παράλληλα λιώνουμε σε μπεν μαρί τις σοκολάτες και το βούτυρο. Σε μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Ύστερα προσθέτουμε και τις λιωμένες σοκολάτες μαζί με το βούτυρο και ανακατεύουμε λίγο ακόμα. Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα πολύ καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη και ψήνουμε μόνο για δέκα λεπτά. Όταν βγει και κρυώσει λίγο, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με την άχνη. Το κέικ μας θα είναι αρκετά υγρό στο κέντρο του μέχρι και την επόμενη μέρα που σταθεροποιείται λίγο –αν φυσικά μείνει μέχρι τότε.
εμφάνιση σχολίων