0
1
σχόλια
143
λέξεις
ΖΗΝ

Η εύκολη και δροσερή γρανίτα που μας ξυπνάει

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
13 Ιουνίου 2016
Σε ξυλάκι ή ποτήρι, με την αγαπημένη μας γεύση καφέ. Γρανίτα για μεγάλους.

ΥΛΙΚΑ: 500 ml νερό, 115 γρ. ζάχαρη, 250 ml δυνατό καφέ εσπρέσσο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Φτιάχνουμε τον καφέ φροντίζοντας να είναι αρκετά δυνατός και τον αφήνουμε να κρυώσει. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό και διαλύουμε τη ζάχαρη. Μόλις αρχίσει να βράζει, αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει και τότε προσθέτουμε και τον καφέ. Αδειάζουμε το μείγμα σε τάπερ ή σκεύος που μπαίνει στην κατάψυξη. Αφήνουμε τη γρανίτα μας να παγώσει καλά.

Πριν τη σερβίρουμε, ξεφορμάρουμε και κόβουμε με το μαχαίρι της κουζίνας σε μικρότερα κομμάτια. Δεν είναι ανάγκη να είναι συμμετρικά διότι στη συνέχεια τα βάζουμε το μούλτι και χτυπάμε μέχρι να γίνει το μείγμα σαν κρυσταλλάκια. Τα τοποθετούμε σε ατομικά ποτήρια με: πολύ πάγο, ή το γαρνίρουμε σκέτο με σαντιγί ή σιρόπι σοκολάτας.

εμφάνιση σχολίων